-
فرآیند نگاشت رهیافت یادگیری کارآفرینانه تجربی توسعه کسب وکار های دانشجویی؛ توانمندسازی اقتصادی – اجتماعی دانشجویان در مسیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
جزئیات بیشتر مقاله- تاریخ ارائه: 1402/03/01
- تاریخ انتشار در تی پی بین: 1402/03/30
- تعداد بازدید: 146
- تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
- شماره تماس دبیرخانه رویداد: 02188352080
تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مستلزم پرورش سرمایه انسانی توانمند متناسب با مختصات و مقتضیات این الگو است. این مهم، نیازمند بهبود فرآیند یاددهی – یادگیری در آموزش عالی، با رویکرد مهیاسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار و عرصه زندگی اجتماعی است. تاکنون رهیافتهای مختلفی برای بهبود یادگیری دانشجویان و اشتغالپذیری دانشآموختگان مطرح شده است. آسیبشناسی این رهیافتها نشان میدهد ناهمزمانی تحصیل و تجربه اشتغال واقعی در قالب طرحهایی همانند کارورزی، کارآموزی، مهارتآموزی در محیط کار واقعی و نظایر آن، موجب شده است دستاورد مورد انتظار که توانمندسازی دانشجویان در قامت نیروی انسانی خود راهبر است، بهطور کامل محقق نشود. همچنین، عدم اهتمام به شرایط اقتصادی دانشجویان، موجب شده است آنها در دوره تحصیل از کسب درآمد بهمنظور تأمین هزینههای فعالیتهای آموزشی، فناوری و کسبوکار محروم شده و تبدیل به یک قشر اجتماعی مصرفکننده و وابسته شوند که نتیجه آن عدم مشارکت جدی در امور اقتصادی و اجتماعی جامعه، انفعال و جاافتادگی اجتماعی از زیست اجتماعی واقعی بوده است؛ بنابراین، تدبیر سازوکاری برای تقویت اقتصاد دانشجویی بهعنوان بخشی از اقتصاد ملی که ظرفیت دانشبنیانی و نوآوری را دارد و میتواند موجب یادگیری تجربی حین تحصیل باشد، ضروری میشود. این مقاله در پی آن است با رویکرد روششناسانه کیفی ابتدا به شیوه گروه کانونی سریالی به نگاشت فرآیند سازوکار کسبوکارهای دانشجویی بپردازد.
در این تحقیق از مصاحبه نیمه ساختاریافته برای گردآوری دادههای کیفی میدانی بهره گرفته شد. گروه هدف مورد مطالعه در تحقیق حاضر شامل دستاندرکاران توسعه کسبوکارهای دانشجویی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بود. برای انتخاب مصاحبهشوندگان بهعنوان مطلعان کلیدی به شیوه هدفمند، از فنون نمونهگیری بارز در مرحله اول (مصاحبه با افراد با تجربه و شناخته شده)، و گلولهبرفی در مرحله دوم (مصاحبه با دستاندرکاران معرفی شده از سوی گروه اول) بهره گرفته شد. اندازه نمونه و فرآیند گردآوری اطلاعات تا سطح اشباع نظری یا آستانه سودمندی اطلاعات در دسترس ادامه یافت و در مجموع، با 22 نفر مصاحبه انجام گرفت. تحلیل دادهها به شیوه تحلیل محتوای کیفی صورت گرفت. یافتهها با رویکرد گزارههای مفهومی شامل فرآیند و استلزامات رهیافت یادگیری کارآفرینانه تجربی توسعه کسبوکارهای دانشجویی ارائه شد.
حوزه های تحت پوشش رویداد
مقالات جدیدترین رویدادها
-
استفاده از تحلیل اهمیت-عملکرد در ارائه الگوی مدیریت خلاقیت سازمانی و ارائه راهکار جهت بهبود
-
بررسی تاثیر ارزش وجوه نقد مازاد بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر سطح افشای ریسک بر قرارداد بدهی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر رتبه بندی اعتباری مبتنی بر مدل امتیاز بازار نوظهور بر نقد شوندگی سهام با تأکید بر خصوصی سازی شرکت ها
-
تأثیر آمیخته بازاریابی پوشاک ایرانی بر تصویر ذهنی مشتری پوشاک ایرانی (هاکوپیان)
-
اثر سطوح مختلف بذر گیاه خار مریم بر وضعیت ظاهری و میزان تلفات جوجه های گوشتی آلوده شده با سطوح مختلف آفلاتوکسین ld50 ,35 day) ,b1)
-
بررسی بالازدگی غیرواقعی در مدلسازی عددی مسائل گودبرداری
-
بررسی اثر انفجار سطحی برتونل مدفون در خاک ماسه ای سست
-
بررسی انواع حوادث شغلی در پرستاران
-
smooth bifurcation branches of solutions for a signorini problem
مقالات جدیدترین ژورنال ها
-
مدیریت و بررسی افسردگی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در دروان کرونا در شهرستان دزفول
-
مدیریت و بررسی خرد سیاسی در اندیشه ی فردوسی در ادب ایران
-
واکاوی و مدیریت توصیفی قلمدان(جاکلیدی)ضریح در موزه آستان قدس رضوی
-
بررسی تاثیر خلاقیت، دانش و انگیزه کارکنان بر پیشنهادات نوآورانه کارکنان ( مورد مطالعه: هتل های 3 و 4 ستاره استان کرمان)
-
بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان (مورد مطالعه: مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان)
-
اصل تساوی سلاح ها در حقوق ایران با تاکید بر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392
-
آثار پرداخت دین دیگری توسط ثالث از روی ناچاری
-
واکاوی ابعاد کاستی های حقوقی جبران خسارات زیست محیطی فرامرزی به اشخاص غیردولتی زیان دیده
-
the cognitive use of prior knowledge in design cognition: the role of types and precedents in architectural design
-
isolation and identification of compounds in the leaf ficus sycomorus linn moraceae by gas chromatography-mass spectrometry, infra-red and ultraviolet spectroscopy
سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :