• اختلالات تعدادی و ساختمانی کروموزومی در جنین های سقط شده با استفاده از کشت سلول های جنینی و رنگ آمیزی به روش جی تی جی- باندینگ

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1390/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1390/01/01
    • تعداد بازدید: 1185
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    مقدمه: حدود 15 تا 20 درصد از بارداری ها به سقط جنین ختم می گردد. بیش از 50 درصد سقط های مکرر در مادران باردار 8 تا 15 هفته مربوط به ناهنجاری های ژنتیکی است. از این میزان حدود 95 درصد مربوط به اختلالات تعداد و 5 درصد مربوط به اختلالات ساختمانی کروموزوم هاست. تاکنون هیچ کدام از اختلالات کروموزومی شناخته شده در انسان قابل درمان نبوده و تنها روش مقابله با این نوع اختلالات محدود به تشخیص پیش از تولد و سقط جنین های مبتلاست. هدف از این پژوهش تعیین انواع اختلالات کروموزومی با استفاده از روش های سیتوژنتیکی است.

    روش کار: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی اختلالات کروموزومی در 56 جنین سقط شده جهت تعیین فراوانی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور از کشت آمنیون- کوریون، جفت، بافت جنینی و محصول کورتاژ جهت به دست آوردن سلول های متافازی از سلول های جنینی استفاده گردید.

    نتایج: بعد از کشت، انجام کروموزوم تایپینگ و جی تی جی- باندینگ در نهایت تریزومی 21 با بیشترین فراوانی (12.5 درصد)، و ایزوکروموزومی 21، ایزوکروموزومی x و نیز مونوزومی x هر کدام با فراوانی 1.8 درصد کمترین فراوانی را به خود اختصاص داد.

    نتیجه گیری: نه تنها اختلالات کروموزومی در ایجاد سقط های مکرر نقش بسزائی دارد، بلکه از نظر میزان فراوانی انواع اختلالات کروموزومی نیز در مقایسه با سایر کشورها مشابهت وجود دارد. هم چنین روش های تشخیصی سیتوژنتیکی نظیر جی تی جی باندینگ در مورد والدین دارای سقط های مکرر به عنوان روشی قوی و قابل اطمینان به شمار می آید.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها