• گزارش یک مورد گلیوبلاستوما در گیرنده 18 ساله کلیه از فامیل

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 537
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    مقدمه: از سال 1365 لغایت 1385، به مدت 20 سال، نزدیک به 2010 مورد پیوند کلیه (عمدتاً از دهندگان غیرفامیل) در مرکز هاشمی نژاد انجام شده است. بعد از انجام عمل پیوند کلیه، به خاطر دریافت داروهای ایمونوساپرسیو، عوارضی از قبیل افزایش ریسک عفونت های باکتریال، ویرال و قارچی و همچنین بدخیمی های گوناگون، در بیماران گزارش گردیده است. با گذشت نزدیک به 20 سال از اعمال جراحی پیوند در ایران، گزارشات متعددی از موارد بدخیمی بدست آمده است.

    معرفی بیمار: بیمار خانم 18 ساله ای است که برای مدت 6 ماه، تحت همودیالیز نگهدارنده (hemodialysis=hd) درمان می شد و در دی ماه 1382، از دهنده فامیل پدر، بیمار پیوند کلیه (transplantation=tx) شده است. بیماری اولیه او، نفروپاتی ناشی از رفلاکس بود که در طول ماه اول بستری، کلیه پیوندی به صورت حاد پس زده شد و تحت درمان با آنتی بادی ضد لنفوسیتی قرار گرفت. 2 ماه پس از عمل پیوند، با درمان 3 گانه سیکلوسپورین به مقدار 150 میلی گرم روزانه، مایکوفنولات موفتیل با دوز 1 گرم روزانه و پردنیزولون به میزان 7.5 میلی گرم، با کلیه پیوندی طبیعی مرخص گردید. بیمار با فاصله کوتاهی، با تب، پرمویی شدید بدن و ضعف شدید اندام های تحتانی مراجعه کرد که احتمال مسمومیت با سیکلوسپورین و عفونت درمان با (cytomegalovirus)cmv مطرح می شد. کاهش دوز سیکلوسپورین و درمان باgancyclovir تزریقی و خوراکی انجام شد. پس از گذشت 5 ماه از پیوند، بیمار دچار تشدید ضعف پاها، بدون علایم نورولوژیک شد و بعد از بروز دو حمله تشنج، در حضور کار کلیه پیوندی طبیعی، سی تی اسکن انجام شد، که در آن ضایعات فضاگیر در اندازه های متفاوت در مغز گزارش شد. آبسه مغزی عفونت toxoplasmosis و بدخیمی های نورولوژیک برای بیمار مطرح گردید. بیمار تحت درمان کامل آنتی بیوتیکی قرار گرفت و ضمن انجام روش های تشخیصی مربوطه نظیر اسکن مغزی و آزمایش های سرولوژیک، 2 هفته پس از بستری مجدد فوت کرد. میکرواتوپسی بعد از مرگ glioblastoma در مغز را گزارش کرد.

    نتیجه گیری: با توجه به یافته های سی تی اسکن و بیوپسی مغز، می توان نتیجه گرفت که بایستی در این گونه بیماران، در صورت بروز ضعف عمومی و پیشرونده اندام ها، سایر تشخیص های افتراقی دیگر غیر از مسمومیت دارویی و یا پدیده های عفونی مدنظر باشد. همچنین با توجه به عدم شیوع و غیرمعمول بودن و سیر کوتاه بروز گلیوبلاستوما، احتمال وجود تومور قبلی که با ایمونوساپرسیو بروز کرده، در این بیمار مطرح می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها