• بررسی 50 مورد اسپوندیلودیسکیتیس عفونی از نظر نماهای بالینی، میکروبیولوژی، رادیولوژی و درمان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 483
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
     
    زمینه و هدف: دیسکیت عفونی یک فرآیند التهابی دیسک مهره ای است که معمولا محل اتصال دیسک و مهره مبتلا می شود و شاید به طرف فضای اپیدورال، بافت های نرم و اطراف ستون مهره گسترش یابد. هدف از این مطالعه، بررسی موارد اسپوندیلودیسکیتیس (نماهای بالینی، میکروبیولوژی، رادیولوژی، درمان و عوارض) در بیمارستان های فیروزگر و حضرت رسول اکرم (ص) در طی سال های 82-1377 می باشد.
     
     
     

    روش بررسی: مطالعه حاضر، یک مطالعه مشاهده ای انجام شده در یک مقطع زمانی بر روی 50 بیمار مبتلا به اسپوندیلودیسکیتیس می باشد. جمع آوری اطلاعات از جمله سن، جنس، عوامل مستعد کننده، رادیوگرافی ساده، سی تی اسکن (c-reactive protein)crp ,(rate erythrocyte sedimentation)esr ,(cell blood count)cbc ,(magnetic resonance image)mri، نتایج انجام آسپیراسیون یا بیوپسی، تجویز دارو و غیره ...، از طریق چک لیست انجام شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار آماری spss(version 11.5) انجام گردید.

    یافته ها: 50 مورد اسپوندیلودیسکیتیس تعیین شد. 25 بیمار (50%) زن بودند. میانگین سنی بیماران، 20.70±48.20 سال بود. 75% بیماران، سن کمتر از 65 سال داشته اند. شایع ترین علامت در بیماران، درد پشت بوده استesr .(86%) در 91.1% بیماران، افزایش یافته و تشخیص، اساساً با mri بود. اسپوندیلودیسکیتیس سلی، شایع ترین شکل بیماری بوده است. اصلی ترین عوامل مستعد کننده، انجام روش های تهاجمی و عفونت های ادراری مکرر بودند(22% برای هر مورد).

    نتیجه گیری: اسپوندیلودیسکیتیس باید در هر بیمار با درد موضعی و شدید در ناحیه ستون مهره ها، بخصوص اگر به همراه تب و افزایش esr باشد، در نظر گرفته شود و در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، یکی از علل مهم این بیماری، سل می باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها