• بررسی ارتباط لپتین سرم با شاخص های آزمایشگاهی و انتروپومتریک سوء تغذیه در بیماران تحت همودیالیز

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 624
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: سوء تغذیه پروتئین - انرژی از مشکلات شایع و از عوامل افزایش خطر مرگ و میر در بیماران همودیالیزی است. از آنجایی که شاخص منفردی برای ارزیابی وضعیت تغذیه ای در این بیماران وجود ندارد، از برخی شاخص ها جهت این منظور استفاده می شود که یکی از آنها لپتین می باشد. در این مطالعه، رابطه لپتین سرم با شاخص های بیوشیمیایی و انتروپومتریک سوء تغذیه مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 60 بیمار تحت همودیالیز (32 مرد و 28 زن) در سال 1385 صورت گرفته است. بیماران با همودیالیز کمتر از 1سال، مصرف داروهای پائین آورنده چربی و یا گلوکوکورتیکوئید و نیز مبتلا به وضعیت التهابی یا عفونی از مطالعه خارج شدند. شاخص های آزمایشگاهی سوء تغذیه مورد بررسی و نیز سطح لپتین سرم قبل از دیالیز از بیماران سنجیده شدند. سطح لپتین سرم به روش  elisa و با کیت dbc و شاخص های آزمایشگاهی

    نیز با روش های آزمایشگاهی استاندارد اندازه گیری شده و شاخص های انتروپومتریک بیماران هم بعد از اتمام همودیالیز اندازه گیری شدند. سپس کلیه موارد سنجیده شده با سطح لپتین سرم مقایسه شده اند. پس از جمع آوری تمام داده ها، نسبت به آنالیز آماری آن ها با استفاده از نرم افزار spss v.11.5 اقدام گردید. برای آنالیز متغیرها و بررسی ارتباط بین آن ها با توجه به کمی یا کیفی بودن متغیرها و نوع ارتباط آن ها از روش های آماری پارامتریک (anova ,t- test ,pearson test) یا غیرپارامتریک (mann- whitney spearman’s rho test)  استفاده شد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها