همایش ، رویداد ، ژورنال
اینستاگرام تی پی بین
حوزه های تحت پوشش رویداد
  • افزایش فشار خون در کودکان بستری در بخش های ارتوپدی اطفال

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1385/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1385/01/01
    • تعداد بازدید: 398
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    پیش زمنیه: پرفشارخونی ثانویه در نوزادان و کودکان ممکن است به علل متفرقه نظیر ضربه به اندام های تحتانی، شکستگی و به کارگیری کشش مشاهده گردد. این مطالعه به منظور بررسی شیوع پرفشارخونی در کودکان تحت درمان با روش های ارتوپدی در دو مرکز درمانی شیراز انجام شد.

    مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی در فاصله زمانی 6 ماهه، 60 کودک 3 تا 14 ساله (34 پسر، 26 دختر) با مشکلات ارتوپدی در اندام های تحتانی نظیر 35 شکستگی فمور، 7 پاچنبری، 5 دررفتگی مادرزادی مفصل ران، 3 شکستگی لگن، 3 کوتاهی مادرزادی پا، 2 پولیومیلیت و 5 سایر مشکلات ارتوپدی مثل پرفشاری خون بعد از عمل مورد بررسی قرار گرفتند. فشارخون کودکان در زمان پذیرش، قبل و بعد از درمان با کشش و یا گچ گیری اندازه گیری شد.

    یافته ها: پرفشاری خون در 30 کودک 14-3 ساله بین روز دوم تا چهارم بعد از جراحی ارتوپدی مشاهده گردید. پرفشاری خون شدید در 4 پسر و 2 دختر مشاهده شد که پس از تغییر زاویه تراکشن یا توقف بلند کردن استخوان، فشارخون به حالت طبیعی بازگشت و در 24 مورد پرفشاری خون متوسط دیده شد و در ششمین روز به روند طبیعی بازگشت. این یافته ها در کودکان با شکستگی تنه ران تحت درمان با تراکشن، پاچنبری با گچ گیری و کوتاهی پا با ثابت کننده خارجی بیشتر مشاهده شد.

    نتیجه گیری: پرفشاری خون شدید و متوسط در 50 درصد بیماران تحت درمان با کشش استخوانی و یا گچ گیری مشاهده شد، اما در فشار خون بیماران تحت درمان با کشش پوستی تغییری مشاهده نگردید و بین پرفشاری خون و جنس بیماران ارتباطی دیده نشد. پرفشار خونی ثانویه در بین کودکان تحت درمان جراحی ارتوپدی ممکن است مشاهده گردد. بنابراین کنترل مرتب فشارخون این کودکان در روزهای دوم تا ششم بعد از درمان پیشنهاد می گردد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها