پیش زمینه: پارگی تاندون های خم کننده دست در ناحیه (Zone 5) 5 یکی از آسیب های شایع نسج نرم در اندام بالایی است که در اثر اشیاء نوک تیز و برنده ایجاد می شود و در بسیاری از موارد منجر به محدودیت حرکتی و یا اختلال در عملکرد طبیعی دست می گردد. هدف از این مطالعه بررسی نتایج ترمیم پارگی رباط های خم کننده انگشتان دست در ناحیه 5 می باشد.
مواد و روش ها: مطالعه به روش آینده نگر بر روی 30 بیمار که با قطع تاندون های خم کننده انگشتان در ناحیه 5 (در سطح جلویی ساعد در بالای مچ دست) در طی 14 ماه (سال های 1384 و 1385 ) به دو مرکز دانشگاهی اهواز مراجعه کردند، انجام شد. بیماران تحت ترمیم جراحی و پیگیری قرار گرفتند. ترمیم پارگی ها با روش تغییر یافته «کسلر» (Kessler) و حداقل پیگیری 6 ماهه انجام شد. عملکرد انگشتان تغییر یافته دست و تاندون های خم کننده با سیستم «باک گرامکو» (Buck-Gramcko) نمره دهی شد.
یافته ها: در مجموع 120 انگشت دچار ضایعه شدند. 18 مورد در شست و 102 در سایر انگشتان بودند. میانگین سن بیماران 23 سال بود. به طور میانگین در هر بیمار 4 تاندون از 12 تاندون موجود پاره شد. بر اساس سیستم نمره دهی «باک گرامکو» از 120 تاندون عمل شده، 85 انگشت نتیجه عالی (70.62%)، 6 انگشت خوب (5.28%) و 29 انگشت نتیجه بد (24.1%) داشتند. 17 بیمار قادر به انجام کار قبلی خود بودند.
نتیجه گیری: در 76% موارد نتایج ترمیم پارگی تاندون های خم کننده انگشتان رضایت بخش بود که نسبت به یافته های مشابه در متون پزشکی کمتر می باشد و حدود نیمی از بیماران به کار قبلی خود بازگشتند.