• تأثیر آموزش مهارت های بالینی مورد نیاز حین زایمان بر میزان صلاحیت بالینی دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 518
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    مقدمه. بخش آموزش مهارت های بالینی، فرصتی را برای دانشجویان فراهم می کند تا مهارت های بالینی خود را در یک موقعیت آموزشی شبیه سازی شده، از طریق تمرین بر روی مانکن ها و تجهیزات متصل به آنها، به عنوان بخشی از یک برنامه سازمان دهی شده ارتقا دهند. هدف این مطالعه تعیین تأثیر آموزش مهارت های بالینی مورد نیاز حین زایمان بر میزان صلاحیت بالینی دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود.

    روش ها. در یک مطالعه نیمه تجربی، با طراحی یک گروهی قبل و بعد از آموزش، از طریق توزیع پرسشنامه پایا و روا بین 50 دانشجوی پزشکی به صورت تصادفی، مهارت مربوط به اداره مراحل مختلف زایمان طبیعی و مهارت بخیه زدن آنها بررسی شد. از مقیاس لیکرت برای تعیین سطح صلاحیت بالینی استفاده گردید و اثربخشی درک شده با روش خودسنجی ارزیابی و از آمار توصیفی و آزمون های t زوج، anova و همبستگی پیرسون برای تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار spss استفاده شد.

    نتایج. میانگین امتیاز مجموع مهارت های مربوطه به قبل از زایمان از 14±13.65 به 89±10.72 امتیاز، مجموع مهارت های حین زایمان از 18.17±13.3 به 88.95±9.26، و مجموع مهارت های مربوط به مرحله پس از زایمان (بخیه، پانسمان و ...) از 31.07±16.57 به 85.17±12.78 افزایش یافت. میانگین امتیاز مهارت های قبل، حین و بعد از زایمان طبیعی قبل و بعد از آموزش اختلاف معنی داری داشت.

    نتیجه گیری. تمرین انجام مهارت ها در بخش آموزش مهارت های بالینی بطور قابل توجهی خوداثربخشی درک شده دانشجویان پزشکی را در انجام مهارت های مورد نیازشان را افزایش داد که می تواند موجب افزایش مهارت آنها در برخورد با بیماران شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها