• تاثیر فیلر بر ریزنشت ادهزیوهای سلف اچ با عاج و بررسی نمای مرفولوژی ناحیه حدفاصل با میکروسکوپ الکترونی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 539
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    مقدمه: یکی از مهمترین عیوب کاربرد ترمیم های همرنگ دندان، ریزنشت است. این قضیه بخصوص زمانی آشکارتر خواهد بود که حفره ای با دیواره های عاجی جهت اتصال، وجود داشته باشد. با تمامی پیشرفت های صورت گرفته بر روی عوامل اتصال دهندۀ عاجی، هنوز هیچ ادهزیوی نتوانسته است ریزنشت را درحد فاصل رزین - عاج از بین ببرد. هدف از این مطالعه بررسی اثر فیلر بر ریزنشت ادهزیوهای سلف اچ با عاج و بررسی نمای مرفولوژی ناحیه حد فاصل با میکروسکوپ الکترونی می باشد.

    مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی حفرات کلاس v بر روی 60 دندان پرمولر کشیده شده انسانی تهیه شدند. سپس دندان ها به صورت تصادفی و بر اساس نوع ادهزیو مصرفی به 6 گروه تقسیم شدند. گروه ها شامل سه گروه ادهزیو فیلردار: xeno iii (سلف اچ یک مرحله ای) clearfil se bond (سلف اچ دو مرحله ای) و  excite (توتال اچ) و سه گروه ادهزیو بدون فیلر: ibond (سلف اچ یک مرحله ای) و bistite ii (سلف اچ دو مرحله ای) و single bond (توتال اچ) بودند. پس از انجام ترمیم، نمونه ها تحت سیکل حرارتی قرار گرفتند و تست نفوذ رنگ انجام شد. سپس برش های طولی در جهت بوکولینگوالی از هر دندان تهیه و در زیر استرئومیکروسکوپ به منظور بررسی ریزنشت مورد مشاهده قرار گرفت. از هر گروه 2 نمونه جهت بررسی میکرومرفولوژی حد فاصل رزین - عاج تحت میکروسکوپ الکترونی sem، آماده سازی شد. آنالیز داده ها با تست های آماری mann whitney, kruskal wallis در سطح معنی داری α=0.05 انجام شد.

    یافته ها: درگروه ادهزیوهای سلف اچ یک مرحله ای فیلردار (xeno iii) ریزنشت کمتری نسبت به بدون فیلر آن  (ibond)مشاهده شد که این اختلافات از نظر آماری معنادار نبود(p=0.1). در گروه ادهزیو سلف اچ دو مرحله ای (p=0.58) و توتال اچ (p=0.93) تفاوت آماری معنی داری بین نوع فیلردار و بدون فیلر مشاهده نشد. در بررسی  semنشان داده شد که ادهزیوهای سلف اچ، هیبریدلایر نازک تری را ایجاد می کنند اما رزین تگ ها در این سیستم ها بیشتر و منظم تر بوده و رزین به خوبی در فضاهای ایجاد شده در اثر معدنی زدایی نفوذ کرده و پلیمریزه می شود.

    نتیجه گیری: میزان ریزنشت در سیستم های ادهزیو سلف اچ یک مرحله ای فیلردار یعنی xeno iii نسبت به سایر روش ها کمتر بود. در ادهزیوهای سلف اچ دو مرحله ای و تو تال اچ تفاوت معنی داری بین نوع فیلردار و بدون فی لر مشاهده نشد. مشخص شد که ادهزیوهای سلف اچ اگر به صورت دقیق به کار روند سیل بهتری را نسبت به ادهزیوهای مرسوم توتال اچ از خود نشان می دهند چرا که می توانند قسمت زیادی از فضاهای خالی شده در اثر معدنی زدایی را با رزین پرکرده و پلیمریزه شوند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها