• تاثیر مواد ضد حساسیت با بیس رزینی و ادهزیوهای سلف اچ بر ریزنشت لبه ای در ترمیم های کلاس ii آمالگام

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 466
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
     
    مقدمه: حساسیت پس از ترمیم با آمالگام به دلایل متفاوتی ایجاد می شود که یکی از آن موارد سیل ناکافی توبولها می باشد که مربوط به لاینر مورد استفاده در زیر آمالگام می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه نشت لبه ای ترمیم های کلاس ii آمالگام با استفاده از یک ماده ضدحساسیت با بیس رزینی و یک سیستم ادهزیو سلف اچ با کوپال وارنیش بود.
     

    مواد و ر وش ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، پنجاه و شش عدد دندان پرمولر انسانی انتخاب شد و به چهار گروه تقسیم گردید. حفرات کلاس ii به شکل باکس مستقل (box only) در سطوح مزیال و دیستال تهیه گشت. در دو گروه آزمایشی از ماده ضدحساسیت عاجی(a) viva sens  و ادهزیو رزین (b) clear fil s3 bond بعنوان لاینر استفاده شد و در گروه سوم از  (c) copalite استفاده شد و گروه آخر بدون لاینر بود .(d)

    آمالگام های کاپراسفریکال (oralloy) توسط کاندنسور دستی در حفرات متراکم گردید و نمونه ها پس از ترموسایکلینگ و استفاده از رنگ و برش دادن جهت بررسی ریزنشت آماده شدند. از یک استرئومیکروسکوپ برای طبقه بندی و مشاهده ریزنشت استفاده شد. از آزمون آماری ناپارامتری کروسکال- والیس و من ویتنی برای مقایسۀ گروهها استفاده شد (α=0.05).

    یافته ها: تست kruskal wallis یک اختلاف قابل ملاحظه ای در چهار گروه نشان داد clear fil s3 bond .(p<0.05) ریزنشت کمتری از گروه کنترل نشان داد و ریزنشت در وارنیش کوپال و clear fil s3 bond یکسان بود. ریزنشت کمتری با viva sens نسبت به دیگر گروه ها مشاهده شد.(p<0.05) .

    نتیجه گیری: در حفرات کلاس ii ترمیم شده با آمالگام های کاپر اسفری کال استفاده از viva sens ریزنشت را نسبت به clear fil s3 bond و وارنیش copal بیشتر کاهش می دهد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها