• بررسی وضعیت ابتلا به بیماری توکسوپلاسموزیس در نیمه اول بارداری در مادران باردار شهرستان کامیاران در سال 87

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 678
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: توکسوپلاسموزیس نوعی بیماری عفونی است که در نتیجه عفونت با یک انگل داخل سلولی اجباری به نام توکسوپلاسما گوندی (toxoplasma gondii) به وجود می آید. ابتلاء مادران باردار خصوصًا در سه ماهه اول بارداری می تواند منجر به عوارض جنینی خطرناکی گردد که با اطلاع از این عفونت می توان بوسیله اتخاذ استراتژی درمان مناسب و یا سقط جنین، از ناتوانی طولانی مدت نوزاد جلوگیری کرد.  

    روش بررسی: این مطالعه که بصورت توصیفی- تحلیلی و به منظور تعیین شیوع آنتی بادی های igg, igm ضد توکسوپلاسما گوندی انجام گرفت. از 201 نفر مادر باردار مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکز بهداشت کامیاران که در نیمه اول بارداری قرار داشتند نمونه گیری شد و به روش elisa مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها: در این تحقیق، 24 نفر igm(12%) مثبت، 54 نفر igg(27%) مثبت و 33 نفر (16.5%) از آنها هم igm و هم igg مثبت بودند. در کل 55% از مادران باردار دارای سطح سرمی igm یا igg یا هر دو مثبت بودند. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان می دهد که بین سطح سرمی igg ,igm و سطح تحصیلات ارتباط آماری معنی داری وجود دارد (p=0.035). اما بین شغل، تماس با گربه، نگهداری حیوانات اهلی غیرگربه، مصرف میوه و سبزیجات نشسته، گوشت خام و شیر خام و ابتلاء به توکسوپلاسموزیس رابطه معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای آنتی بادی ضدتوکسوپلاسما گوندی در مادران باردار در این مطالعه، ضرورت انجام تست تشخیص توکسوپلاسموزیس در دوران بارداری را نشان می دهد تا از بروز عوارض این بیماری در جنین، جلوگیری کرد یا بموقع نوزاد مبتلا را درمان نمود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم