اینستاگرام تی پی بین
همایش ، رویداد ، ژورنال
حوزه های تحت پوشش رویداد
  • کاهش ضایعات ناشی از ایسکمی-پروفیوژن مجدد به وسیله l-nil در کلیه موش صحرایی نر

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 597
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
     
    مقدمه: ضایعات ناشی از ایسکمی پرفیوژن مجدد (ir) شامل مجموعه ای از وقایع متوالی و مرتبط به هم می باشند. تولید نیتریک اکساید (no) ناشی از فرم القاپذیر آنزیم نیتریک اکساید سنتاز (inos) نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی آسیب های ایسکمی-پرفیوژن مجدد در کلیه داراست. l-nil، به عنوان یک مهار کننده انتخابی inos معرفی شده است و برای بررسی نقش inos در بسیاری از مطالعات استفاده شده است. در این مطالعه بر آن شدیم تا اثر آن را در جلوگیری از ضایعات ir در کلیه بررسی کنیم.
     

    روش ها: در این مطالعه برای القای ایسکمی، شریان هر دو کلیه به مدت 40 دقیقه مسدود سپس 6h پرفیوژن مجدد برقرار شد. موش های صحرایی به طور تصادفی در چهار گروهir+l- nil ,ir ,sham+l-nil ,sham-operated  قرار گرفتند. در گروه های 15 ,ir دقیقه قبل از زمان ایسکمی، (3 mg/kg/iv) l-nil و انفوزیون آن را به میزان 1 mg/kg و یا سالین دریافت کردند. عملکرد کلیه با اندازه گیری bun، کراتینین پلاسما، آسپارتات آمینوترانسفراز، کسر دفع سدیم و فعالیت آنزیم ان-استیل بتا دی گلوگوزامینیداز ادرار ارزیابی شد.

    یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که l-nil، به طور معنی داری از افزایش شاخص های bun، کراتینین پلاسما، آسپارتات آمینوترانسفراز، کسر دفع سدیم و فعالیت آنزیم ان-استیل بتا دی گلوگوزامینیداز ادرار ناشی از ضایعات ایسکمی پرفیوژن مجدد جلوگیری می نماید.

    نتیجه گیری: مهار تولید no ناشی از inos می تواند ضایعات ناشی از ir را کاهش داده و سبب بهبود شاخص های عملکردی کلیه گردد. این نتایج همچنین بر این نکته تاکید داشت که ماهیت ضایعات ناشی از ایسکمی-پرفیوژن مجدد در کلیه چندعاملی بوده و برای درمان چنین شرایط پیچیده ای باید به دنبال راهکارهای درمانی چند جانبه بود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها