• بررسی شاخص های مرتبط با سرطان معده در تهران و هفت استان از کشور در فاصله بین سال های 1378 تا 1380

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 505
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    سابقه و هدف: با توجه به این که امروزه سرطان معده هنوز دومین سرطان شایع در سرتاسر دنیا بوده و شایعترین علت مرگ و میر ناشی از سرطان نیز به شمار می رود و همچنین با عنایت به این نکته که هنوز در کشور ما کنکاش و بررسی بر روی وجوه متعدد سرطان معده مجال فراوان دارد، بر آن شدیم تا در یک مطالعه به بررسی وضعیت های مرتبط با سرطان معده در تهران و هفت استان از کشور بپردازیم.

    مواد و روش ها: در این مطالعه مشاهده ای توصیفی تمامی مراکز پاتولوژی دانشگاهی و خصوصی این استان ها در سال های 1378 و 1379 تحت پوشش قرار گرفتند که 94 مورد سرطان معده بر اساس گزارش های تولوژی موجود در آن مراکز ثبت شد. کار ثبت بیماران را تیمی متشکل از یک پزشک و یک پرستار انجام دادند که به استان های مربوطه اعزام شدند.

    یافته ها: از مطالعه داده های این 943 بیمار مشخص شد که بیشترین گزارش سرطان معده مربوط به تهران (58.5 درصد) و کمترین آن در سیستان و بلوچستان (1.3 درصد) بوده است. از لحاظ توزیع جنسی 688 مورد (73 درصد) از بیماران مرد بودند و 255 مورد (27 درصد) از مبتلایان زن تشکیل می دادند. تشخیص سرطان در 83.9 درصد موارد در وضعیت منتشر بوده است.

    نتیجه گیری: آنچه از این مطالعه می توان استنباط کرد شیوع بیشتر سرطان اولیه معده در مردان به میزان 2.7 برابر می باشد که مطابق با آمارهای منتشر شده از سرتاسر دنیا می باشد همچنین در مورد وضعیت قرارگیری تومور در نواحی آناتومیک معده مشخص شد که شایعترین محل استقرار تومور در 1.3 تحتانی معده (39.8 درصد) بوده است. آنالیز داده ها نشان می دهد که سرطان معده اغلب در فرم منتشر تشخیص داده می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها