اینستاگرام تی پی بین
همایش ، رویداد ، ژورنال
حوزه های تحت پوشش رویداد
  • مقایسه تاثیر هپارین وریدی با آسپرین خوراکی در 48 ساعت اول درمان در بیماران دچار سکته ایسکمیک مغزی

    کلمات کلیدی :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 796
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    هدف: حوادث عروقی سیستم عصبی پس از سرطان و بیماری های قلبی، سومین علت مرگ و میر در دنیا محسوب می گردد. یکی از راه های رایج درمان تجویز داروهای ترومبولیتیک است. اما این روش در حال حاضر در کشور ما قبل اجرا و در دسترس نیست. لذا تحقیقات بیشتر بر استفاده از داروهای ضد پلاکتی و ضدانعقادی معطوف شده است. بهمین منظور این مطالعه با هدف مقایسه اثرات آسپرین و هپارین در حوادث عروقی ایسکمیک ترومبوتیک مغزی در 48 ساعت اول وقوع سکته طراحی گردید.

    روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی بیمارانی که بخش اعصاب بیمارستان سینا همان بستری بودند و شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی در یکی از دو گروه درمان با هپارین و درمان با آسپرین قرار گرفتند. در گروه هپارین 32 نفر و در گروه آسپرین 30 بیمار مورد  بررسی قرار گرفتند. علائم بالینی بیماران در فرم مخصوص ثبت و درمان داروئی شروع شد. در گروه هپارین، ابتدا 100 واحد هپارین به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن به صورت وریدی تزریق و سپس 1000 واحد در ساعت به صورت وریدی و به مدت 48 ساعت تجویز شد. در گروه آسپرین 325 میلی گرم آسپرین به صورت خوراکی یک بار در روز و به مدت دو روز تجویز شد. 48 ساعت پس از شروع درمان علائم بالینی بیماران مورد ارزیابی مجدد پزشک متخصص قرار گرفت و علائم در فرم مربوطه ثبت شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و آزمون آماری مجذور کای آنالیز شد.

    یافته ها: در گروه هپارین علائم حسی 43.8% از بیماران بهبود نسبی داشته است. و در گروه دریافت کننده آسپرین 33.3% افراد دارای بهبودی نسبی بوده اند (p=0.001). مقایسه میزان بهبودی ضعف عضلانی در دو گروه نشان می دهد که در گروه هپارین 56.3% از بیماران بهبود نسبی داشته اند و لیکن در گروه دریافت کننده آسپرین در 33.3% از بیماران علائم نشاندهنده بهبود نسبی بوده است (p=0.04). آزمون آماری تفاوت معنی داری را در بین گروه از نظر بهبود وضعیت تکلم نشان می دهد (p=0.01) اما وضعیت عملکرد اسفنکتر و وضعیت بینایی در دو گروه از نظر آماری با هم تفاوتی نداشته است.

    نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان می دهد که در هر دو گروه علائم بالینی بیماران بهبود یافته است. اما در مقایسه دو گروه، در بیمارانی که هپارین دریافت کرده اند میزان بهبود علائم بیشتر از گروه دریافت کننده آسپرین بوه است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها