• بررسی اثر کشندگی عصاره و اسانس گیاه زنیان بر روی کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط آزمایشگاهی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 557
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    سابقه و هدف: ژیاردیازیس عفونت انگلی روده کوچک با انتشار جهانی است که توسط تک یاخته تاژکداری بنام ژیاردیا لامبلیا در انسان ایجاد می شود. بررسی های انجام شده مبین آن است که شیوع ژیاردیا لامبلیا در نقاط مختلف جهان بین یک تا 25% جمعیت متغیر است. ژیاردیازیس در بین کسانی که در مناطق پرجمعیت و با تسهیلات بهداشتی کم زندگی می کنند، بیشترین شیوع را دارد .این تک یاخته یکی از عوامل مهم ایجادکننده اسهال بخصوص در کودکان سنین دبستان است. درمان دارو یی این بیماری معمولاً بر اساس تجویز مترونیدازول صورت می گیرد که دارای اثرات جانبی متعدد است.

    روش بررسی: در این مطالعه که به روش تجربی انجام شد، از گیاه زنیان با نام علمی carum copticum (l.) c.b. clark که دارای خواص ضد باکتریایی، ضد کرم و ضد قارچی به واسطه مواد فنلیک آن مثل تیمول و کارواکرول است، استفاده گردید. در این تحقیق در شرایط آزمایشگاهی، اثر عصاره هیدروالکلی، آبی و اسانس گیاه خوراکی زنیان بر علیه کیست ژیاردیا مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    یافته ها: پس از گذشت 60 دقیقه از تماس بین عصاره یا اسانس با کیست ژیاردیا لامبلیا، حداقل غلظت مهاری  (mic)عصاره هیدروالکلی و اسانس زنیان به ترتیب 8,100 mg/ml، پس از 120 دقیقه به ترتیب 6, 75 mg/ml، و پس از 180 دقیقه به ترتیب 4, 75 mg/ml به دست آمد.

    نتیجه گیری: عصاره های الکلی و اسانس زنیان در محیط آزمایشگاه دارای اثر کشندگی بر روی کیست ژیاردیا لامبلیا هستند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها