• جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 767
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    سابقه و هدف: سرطان کولورکتال، یکی از شایعترین سرطان ها در بین کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته محسوب می شود .هم اکنون مطالعات زیادی در زمینه ارتباط این نوع سرطان، و ژن 10 و 5 متیلن تترا هیدروفولات ردوکتاز  (mthfr)در دنیا در حال انجام است. این آنزیم، در متیلاسیون، سنتز و تعمیر dna نقش دارد. علاوه بر آن، این آنزیم نقش مهمی را در متابولیسم فولات بر عهده دارد. حدود 80% موارد سرطان کولورکتال، به صورت غیر ارثی است. بنابراین محتمل به نظر می رسد که پلی مورفیسم های این ژن، با اتیولوژی سرطان و از جمله سرطان کولورکتال غیر فامیلی که به صورت شایعتری دیده می شود، مرتبط باشند. از آنجا که این سرطان در کشور ما نیز شیوع بسیار بالایی دارد، ارتباط بین ژنوتایپ های ژن mthfr و احتمال خطر ابتلا به سرطان کولورکتال غیرفامیلی را در تعدادی از افراد مبتلا به این سرطان، مورد ارزیابی قرار دادیم.

    روش بررسی: برای بررسی پلی مورفیسم ژنوتایپ های ژن mthfr در 118 نمونه بیمار (با نتیجه کولونوسکوپی و پاتولوژی مثبت از نظر ابتلا به سرطان کولورکتال) و 189 نمونه کنترل (که نتیجه کولونوسکوپی آنان از نظر ابتلا به سرطان کولورکتال، منفی بود) با روش pyrosequencing بررسی شدند.

    یافته ها: در نمونه های بیماران، فراو انی ژنوتایپ های tt, ct, cc در ژن mthfr به ترتیب 51.7%، 28%، 20.3% و فراوانی این پلی مورفیسم ها در نمونه های کنترل، به ترتیب 47.1%، 27% و 25.9% بود. فراوانی آلل t در نمونه های بیمار، 34% و فراوانی آلل %66, c بود. همچنین فراوانی آلل t در نمونه های کنترل، 39% و فراوانی آلل %61, c محاسبه شد.

    نتیجه گیری: تحقیق حاضر، به طور جالبی، بین بروز سرطان کولورکتال و ژنوتایپ tt، رابطه عکس را نشان داد. نتایج این یافته ها برای هر دو جنس، یکسان بود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها