• شیوع آکانتامبا در آب های سطحی شهر تهران

    کلمات کلیدی :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 637
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
     سابقه و هدف: آکانتامبا شایعترین تک یاخته موجود در محیط می باشد که در آب و خاک به سر می برند. مشخص شده است که آکانتامبا بعد از تروما و تماس با آب آلوده یا استفاده از لنزهای تماسی می تواند بطورمستقیم موجب آلوده شدن قرنیه شود. هدف از این مطالعه تشخیص آکانتامبا از آب های سطحی میادین سطح شهر تهران با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز (pcr) بود.

    روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، 22 نمونه از آب های سطحی جمع آوری شد. پس از فیلتر کردن نمونه ها، آنها را به محیط کشت nna منتقل و نمونه های کشت مثبت آکانتامبا، با واکنش زنجیره ای پلی مراز (pcr) مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها: 13 نمونه (59 درصد) از لحاظ شکل ظاهری کیست های به دست آمده، آمیب آزادزی آکانتامبا تشخیص داده شدند که با استفاده از پرایمر اختصاصی جنس آکانتامبا که یک قطعه 903 جفت بازی از ژن 18srrna را تکثیر می کرد. 6 نمونه از 13 نمونه ای که در کشت مثبت بودند، آکانتامبا تشخیص داده شدند، بعبارتی شیوع آکانتامبا 27.3 درصد به دست آمد.

    نتیجه گیری: به نظر می رسد آلودگی آب های تهران به آکانتامبا شیوع بالایی دارد، لذا اقداماتی جهت بررسی آلودگی آب ها و تشخیص صحیح این انگل و یافتن راه های پیشگیری از آلوده شدن به آکانتامبا و عوارض ناشی از آن توصیه می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها