• بررسی رابطه باکتری های شایع در عفونت ادراری با سنگ ادراری در بیمارستان لبافی نژاد در سال 1383

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 405
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    سابقه و هدف: یکی از مشکلات اساسی و شایع دستگاه ادراری، بروز سنگهای ادراری است. مسائل مختلفی از قبیل تغذیه، آب و هوا، جنس، ژنتیک و باکتری های اوره آز مثبت در تشکیل آن دخالت دارند. شیوع این سنگها در جوامع مختلف بین 3 تا 4% می باشد. این مطالعه در سال 1383 بر روی 100 بیمار مبتلا به سنگ مجرای ادراری در بیمارستان لبافی نژاد انجام گرفت.

    روش بررسی: سنگ مجرای ادراری که از 100 بیمار و با روش eswl(extra corporeal shockwave litotripsy) خارج شده بود، جدا گردید و قطعه کوچکی از آن در دو لوله حاوی محیط کشت باکتری (تیوگلیکولات و  (t.s.bکشت داده شد. سپس در محیطهای اختصاصی کشت داده شده و برای کلنی های مشکوک رنگ آمیزی گرم صورت گرفت و بخش دیگری از سنگ برای تجزیه شیمیایی نگه داشته شد.

    یافته ها: در مجموع، باکتری ها در 40 مورد (40%) رشد کردند. 53% سنگها، سنگهای مخلوط بود. مردان 1.5 برابر بیشتر از زنان به سنگ مبتلا شده بودند (p<0.003). شایعترین میکروارگانیسم های جدا شده عبارتند از: (%37.5) e.coli، استاف اورئوس (17.5%)، کاندیدا (12%)، انتروباکتر (10%)، کلبسیلا (10%)، پروویدنسیا (5%)، استاف اپیدرمیدیس (5%) و باسیلوس سابتیلیس (2.5%). بین e.coli و اگزالات کلسیم و انتروباکتر و اسیداوریک ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (p<0.034).

    نتیجه گیری: هر دو گروه باکتری های تولیدکننده و فاقد اوره آز قادر به جمع آوری کریستال های کلسیم می باشند. از این رو باکتری ها نقش مهمی در بروز سنگهای ادراری دارند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها