• بررسی فراوانی باکتریمی در نوزادان بستری شده با علامت زردی در بیمارستان شهدای تجریش

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 544
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    سابقه و هدف: زردی یکی از شایعترین مشکلات نوزادی است که در صورت عدم توجه کافی، عوارض جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. 60% نوزادان ترم و 80% نوزادان نارس در هفته اول عمر دچار زردی می شوند که اغلب موارد، ناشی از هیپربیلی روبینمی غیر کونژوگه و فیزیولوژیک می باشد؛ اما می تواند ناشی از حالات پاتولوژیکی همچون سپسیس نیز باشد. با توجه به فراوانی زیاد نوزادان با علامت زردی و شک به وجود باکتریمی و سپسیس در آنان و به منظور تعیین فراوانی باکتریمی و نوع میکروارگانیزم مسئول آن، این تحقیق در مراجعین به بیمارستان شهدای تجریش انجام شد.

    مواد و روش ها: این پژوهش، از طریق مطالعه داده های موجود انجام شد. پرونده کلیه نوزادانی که با علامت زردی در بیمارستان بستری شده اند، مورد بررسی قرار گرفت. نوزادان با سن کمتر از 28 روز و وزن هنگام تولد 2500 گرم یا بیشتر، که تنها علامت زردی داشته اند، وارد مطالعه شده و نوزادان با علایم سپسیس و زردی نوع مستقیم از مطالعه حذف شدند. کشت خون مثبت به عنوان سپسیس تلقی شده است.

    یافته ها: در فاصله زمانی سال های 1381 الی 1382، پرونده 394 نوزاد با علامت زردی، در بیمارستان ثبت شده بود که تعداد 201 نفر از نوزادان، دارای شرایط ورود به مطالعه بودند. برای 153 نوزاد، کشت خون انجام شده که در 21 مورد (%13.7)، وجود باکتریمی تأیید شده بود. در نمونه گیری مجدد از کشت خون، 5 مورد کشت مثبت وجود داشته که 2 مورد آنها در هر دو کشت یک باکتری کشت شده و در 3 مورد بعدی، باکتری ها متفاوت بوده است. در بررسی از لحاظ سپسیس، در 2.8% موارد، esr بالاتر از 15، در 0.6% موارد، crp معادل 3+، در موارد، crp معادل 2+، و در 3.6% موارد، crp معادل 1+ یافت شد و در 94.6% موارد، نتیجه تست crp منفی بوده است. میزان بیلی روبین در بدو پذیرش در بیمارستان، در 14.9% کمتر از 15 mg/dl و در 54.7% بین 15 و 20 و در 30.4% بیش از 20 میلی گرم بر دسی لیتر بوده و در هنگام ترخیص، همگی بیلی روبین کمتر از 10 mg/dl داشته اند. 97.4% نوزادان، زردی در هفته اول عمر داشته اند. علت زردی در 18.9% موارد، ناسازگاری abo و در 8.4% موارد ناسازگاری rh و در 4% کمبودg6pd  و در 68.7% علت زردی نامشخص بوده است. کشت ادرار با کیسه ادرار در 17% مثبت بوده، ولی در نمونه گیری سوپراپوبیک نمونه مثبت وجود نداشته است.

    نتیجه گیری: به نظر می رسد باکتریمی و سپسیس بدون هیچگونه علایم بالینی (غیر از زردی غیر مستقیم) در نوزادان بعید است که رخ بدهد و بررسی از لحاظ سپسیس، غیر از خونگیری بی مورد، تحمیل هزینه های اضافی و گاه اشتباهات تشخیصی، فواید قابل توجهی به دنبال نخواهد داشت. با این حال و با توجه به اهمیت موضوع، انجام بررسی های بیشتر در قالب مطالعات تکمیلی جهت رسیدن به نتایج قطعی تر پیشنهاد می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها