• بررسی میزان ماده پرکردگی باقیمانده بر روی دیواره کانال ریشه دندان به دنبال درمان مجدد ریشه با استفاده از فایل های protaper retreatment, mtwo r در مقایسه با فایل های چرخشی protaper, mtwo

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1395/07/06
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1395/07/06
    • تعداد بازدید: 411
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: باقی ماندن عوامل میکروبی در سیستم کانال ریشه و یا ناحیه پری رادیکولر از مهم ترین دلائل شکست درمان ریشه است. از این رو پاکسازی کامل و سه بعدی فضای کانال ریشه به منظور حذف هر چه بیشتر عوامل محرک و میکروارگانیسم های داخل کانال و با ناحیه پری رادیکولر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    هدف: بررسی میزان پرکردگی باقیمانه به دنبال درمان مجدد کانال ریشه دندان متعاقب استفاده از فایل های مختص درمان مجدد protaper retreatment, mtwo r در مقایسه با فایل های چرخشی mtwo r, protaper.

    مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، تعداد 50 عدد دندان پرمولر کشیده شده تک ریشه مستقیم انسان، با طول ریشه تقریبا مشابه انتخاب شد، آماده سازی اولیه کانال ریشه با استفاده از سیستم چرخشی protaper انجام و کلیه ریشه ها با استفاده از تکنیک تراکم جانبی با گوتاپر کاوسیلر پر شدند. سپس دندان ها به طور تصادفی به 5 گروه 10 تایی تقسیم شدند و هر گروه با یکی از سیستم های mtwo r-4 mtwo-3 protaper retreatment-2 protaper-1 5-فایل های دستی hedstrom مورد درمان مجدد ریشه قرار گرفتند. سپس به دنبال شکافتن طولی ریشه ها با دیسک الماسی، میزان بقایای گوتاپرکا و سیلر بر روی دیواره های کانال ریشه در 1.3 کورونال، میانی و اپیکال کانال ریشه با استفاده از استریومیکروسکوپ بررسی گردید. همچمنین سرعت کارکرد هر یک از سیستم های فوق در روند درمان مجدد ریشه بررسی شد. نتایج حاصله تحت آنالیزهای آماری mann-whitneyu, kruskal-wallis قرار گرفتند. نتایج: هیچ یک از فایل های مورد استفاده در این مطالعه، قادر به برداشت کامل گوتاپرکا وسیلر از دیواره های کانال ریشه نبودند. در 1.3 میانی واپیکال کانال ریشه، تفاوت آماری معنی داری در میزان برداشت گوتاپرکا وسیلر بین گروه های آزمایشی وجود نداشت (p>0.05) در 1.3 کورونال کانال ریشه، به دنبال درمان مجدد کانال با فایل های hedstrom، کمترین میزان دبری در مقایسه با گروه های دیگر ثبت شد که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود. (p<0.05) از نظر مدت زمان انجان درمان مجدد، کلیه فایل های چرخشی (گروه های 4-1) سرعت عملکرد بالاتری در مقایسه با فایل های دستی داشتند که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود. همچنین هر دو فایل چرخشی مختص retreatment، بطور معنی داری عملکرد سریع تری در مقایسه با فایل های protaper عادی داشتند (p<0.05). نتیجه گیری: با وجود این که هیچ یک از روش های مورد استفاده در این مطالعه، قادر به برداشت کامل ماده پرکردگی از کانال ریشه نبودند اما توجه به سرعت بالاتر و همچنین احتمال شکستگی کمتر فایل مختص retreatment می توان این فایل ها را به عنوان گزینه مناسب جهت انجام درمان مجدد ریشه پیشنهاد نمود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها