• اثرات توانبخشی قلبی بر تحمل فیزیکی بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونر

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1395/07/18
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1395/07/18
    • تعداد بازدید: 426
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: بیماری عروق کرونر قلب از مهمترین علل مرگ و میر در بیشتر کشورها و از جمله ایران می باشد که منجر به ناتوانی قابل توجه، کاهش کیفیت زندگی و مرگ می گردد. طبق مطالعات انجام شده، توانبخشی قلبی سبب کاهش قابل توجه در میزان مرگ و میر می شود و نقش مهمی در امر پیشگیری ثانویه دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات توانبخشی قلبی، بر تحمل جسمی بیماران به دنبال جراحی بای پس عروق کرونر (cabg) انجام شد.

    روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی قبل و بعد انجام شد، برنامه های توانبخشی قلبی به مدت دو ماه بر روی 50 بیمار، 6-8 هفته بعد از عمل جراحی cabg انجام شد. متغیر حداکثر ضربان قلب کسب شده و شاخص معادل متابولیسمی  (mets)که بیانگر ظرفیت عملکردی بیمار است، قبل و بعد از انجام بازتوانی قلبی مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار spss (ویرایش 13) و آزمون های آماری مناسب، در سطح معنی داری p<0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: از 50 بیمار مورد بررسی، 72% بیماران مذکر و 28% مؤنث بودند. در 60% بیماران، ضربان قلبی حداکثر کسب شده بعد از توان بخشی قلبی افزایش یافته بود و در 88% بیماران شاخص mets افزایش نشان داد؛ همچنین، تمایل به ورزش در 28% بیماران افزایش داشت.

    نتیجه گیری: توانبخشی قلبی اثرات مهمی بر روی ظرفیت های عملکردی بیماران پس از جراحی با یپس عروق کرونر دارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم