• بررسی اثرات بازدارندگی لاکتوباسیلوس بر علیه هلیکوباکترپیلوری در شرایط گرادیان گلوکز و اکسیژن در سیستم ژلی تثبیت شده

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/10/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/10/01
    • تعداد بازدید: 587
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: هلیکوباکتر پیلوری باکتری خمیده ای است که می تواند در مخاط معده مستقر و برای سال ها در آن جا باقی بماند و عفونت های مختلفی چون زخم معده و اثنی عشر ایجاد کند. امروزه برای درمان عفونت های آن از آنتی بیوتیک ها استفاده می گردد ولی راه کارهای درمانی دیگری نیز مطرح شده که از آن جمله استفاده از ارگانیسم های زنده پروبیوتیک چون لاکتوباسیلوس می باشد. بنابراین در این پژوهش، اثرات بازدارندگی دو گونه از جنس لاکتوباسیلوس بر روی رشد هلیکوباکترپیلوری در شرایط برون تنی و در کشت مختلط مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها: در این پژوهش از سیستم تثبیت ژلی دارای دو فاز: جامد [10 میلی لیتر محیط peptone yeast extract salt solution همراه با 1.5% آگار و 2% گلوکز] در زیر و دیگری نیمه جامد (10 میلی لیتر فوق همراه با 0.75% آگار و 107×1.5 باکتری در میلی لیتر محیط کشت) در رو، داخل لوله های 30 میلی لیتری در پیچ دار استفاده شد. هر یک از لاکتوباسیلوس ها و هلیوباکتر پیلوری به تنهایی و هم چنین مختلط در محیط نیمه جامد کشت شدند و پس از انکوباسیون در oc 37 در زمان های مختلف از لایه نیمه جامد با چوب پنبه سوراخ کن نمونه تهیه و جمعیت هر باکتری، جذب نوری، ph و غلطت گلوکز محیط در سطوح مختلف اندازه گیری گردید.

    یافته ها: باکتری های مورد بررسی در این سیستم در طول لایه نیمه جامد در مکان های خاصی رشد متراکم داشتند که به صورت نوار رشد آشکار شد. وضعیت ظاهری رشد (نوارهای رشد)، شمارش جمعیت باکتریایی، جذب نوری و ph در کشت مختلط هلیکوباکتر پیلوری با لاکتوباسیلوس پلنتاروم با کشت خالص لاکتوباسیلوس پلنتاروم مطابقت داشت ولی در مورد کشت مختلط هلیکوباکتر پیلوری و لاکتوباسیلوس کازئی این گونه نبود بلکه شبیه کشت خالص هلیکوباکتر پیلوری بود.

    نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصله، مشخص شد لاکتوباسیلوس پلنتاروم رشد هلیکوباکتر پیلوری را در کشت مختلط مهار می کند که احتمالاً به علت تولید اسیدهای آلی چون اسید لاکتیک و باکتریوسین ها می باشد ولی لاکتوباسیلوس کازئی قادر به مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری نمی باشد. بنابراین لاکتوباسیلوس پلنتاروم در شرایط برون تنی (محیط کشت مختلط) اثر بازدارندگی بر رشد هلیکوباکتر پیلوری دارد و می تواند کاندیدای مناسبی جهت اهداف پروبیوتیکی در بررسی های درون تنی بر علیه هلیکوباکترپیلوری باشد. 

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها