• جذب مس (+cu2) و نیکل (+ni2) از محلول های آبی بوسیله یک نوع پوکه معدنی طبیعی (خاکستر آتشفشانی)

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1385/06/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1385/06/01
    • تعداد بازدید: 473
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: پوکه معدنی طبیعی (خاکستر آتشفشانی) یک نوع کانی است که عمدتاً در ساختار و ترکیب آن اکسیدهای فلزی وجود دارند. هدف از این مطالعه بررسی جذب یون های مس (cu2+) و نیکل (ni2+) از محلول های آبی بوسیله یک نوع پوکه معدنی طبیعی در دمای oc 1±27 بعنوان تابعی از ph، مقدار جاذب، غلظت فلز و زمان تماس به صورت ناپیوسته (batch) می باشد.

    روش کار: نمونه های پوکه معدنی بنام جاذب از منطقه انار واقع در استان کرمان جمع آوری گردیدند و مورد آزمایش قرار گرفتند، سپس داده های جذب به دو روش کمی و کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در روش کیفی از دسته بندی گیل  (gile’s classification)و در روش کمی از ایزوترم های لانگمایر و گیلفروندلیچ استفاده شد.

    نتایج: بر اساس این مطالعه مشخص شد فرآیند جذب مس و نیکل با مقادیر ضریب همبستگی (r2)  در دامنه 0/97-0/99 توسط مدل لانگمایر و فروندلیچ به خوبی قابل توصیف هستند. نتایج نشان می دهند که با افزایش غلظت فلز، درصد جذب کاهش، اما میزان جذب به ازاء واحد وزن جاذب (mg/g) افزایش می یابد. همچنین زمان به تعادل رسیدن بسیار کوتاه می باشد و این نشان می دهد که مکانهای جذب به خوبی در دسترس می باشند.

    نتیجه گیری: درصد جذب یون های فلزات مس و نیکل در ph های پایین بسیار ناچیز و با افزایش ph افزایش می یابد. این تحقیق نشان می دهند که در شرایط یکسان درصد جذب مس نسبت به نیکل بیشتر می باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها