• آیا یوگا در احساس سلامتی مؤثر است؟

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1385/06/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1385/06/01
    • تعداد بازدید: 341
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: یوگا به معنی وحدت جسم و روان از 3 تا 5 هزار سال پیش به عنوان طب سنتی مشرق زمین مورد استفاده بوده و اخیراً بعنوان طب مکمل و جایگزین در درمان بیماری ها در کشورهای غربی نیز بکار گرفته شده و مطالعات بسیار زیادی در مورد نحوه عملکرد فیزیولوژیک و اثرات مثبت آن در بیماری ها و اختلالات سلامتی انجام شده است. مطالعه حاضر برای اولین بار در ایران با هدف ارزیابی اثرات تمرینات یوگا در سلامت جسمی، روانی و اجتماعی صورت پذیرفته است.

    روش کار: مطالعه از نوع شبه تجربی می باشد که در 107 نفر از داوطلبان شرکت در کلاس های یوگا (44 مرد و 63 زن) با میانگین سنی 34 سال ( انحراف معیار 7) در مرکز انجمن یوگا استان فارس انجام گردیده است. داوطلبان قبل از تمرینات یوگا، پرسشنامه های 36-sf را تکمیل و به مدت 6 ماه هفته ای 2 روز در کلاس های یوگا شرکت نمودند. پس از اتمام دوره، دوباره پرسشنامه را تکمیل نمودند. داده ها با کمک آزمون های paired t-test، one way anovaو نرم افزار spss 11 و با در نظر گرفتن سطح معنی داری کمتر از 0.05مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج: در این مطالعه، بهبودی معنی دار از نظر آماری در تمامی ابعاد 8 گانه مربوط به سنجش سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی و نیز خلاصه مؤلفه های سلامت کلی جسمی و سلامت کلی روانی موجود در پرسشنامه 36-sf که قبلاً روایی و پایایی آن مشخص شده است، ملاحظه گردید. این بهبودی سطح سلامت در تمام گروه های سنی، در هر دو جنس و در همه سطوح تحصیلی دیده شد و اختلاف معنی دار آماری بر حسب سن، جنس و سطح تحصیلات بدست نیامد.

    نتیجه گیری: همانگونه که در سایر مطالعات گزارش شده است، یوگا به عنوان تمرینات ذهنی، روانی و جسمی قادر است احساس سلامت افراد را بهبود بخشد. نویسندگان برای نتیجه گیری قطعی تر، انجام مطالعات تجربی شاهددار را در آینده پیشنهاد می کنند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها