• الگوی تعالی سازمانی و سنجش کیفیت مدیریت فن آوری اطلاعات در کتابخانه های علوم پزشکی: بررسی موردی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1389/06/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1389/06/01
    • تعداد بازدید: 460
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی در حکم سازمان های خدماتی، به جهت ارتقای بیشتر کیفیت خدمات بود، پاسخگویی هر چه بیش تر به مراجعان و به منظور بهبود عملکرد سازمان مادر، نیازمند روش های استانداردی برای سنجش و ارزیابی خدماتشان می باشند تا بر مبنای آن بتوانند نیازهای کاربران خود را که منتهی به عملکرد بهتر خدمات سازمان می شود، به طور مطلوب برآورده سازند. هدف از این تحقیق، سنجش سطح کیفیت مدیریت فن آوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور به عنوان موردی از کتابخانه های علوم پزشکی در کشورمان بود.

    روش بررسی: مدل تعالی سازمانی (european foundation for quality management) efqm یکی از ابزارهای استاندارد ارزیابی کیفیت عملکرد است. در این پژوهش پیمایشی، جامعه ی پژوهشی آن را کلیه مدیران و دست اندر کاران فن آوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که 30 نفر بودند، تشکیل دادند. پیش از اجرای پرسش نامه، یک کارگاه نیز به منظور آموزش نحوه ی پاسخ دهی به پرسش نامه برای هر یک از این گروه ها برگزار شد. به منظور سنجش پایایی پرسش نامه ی پژوهش از ضریب cronbach’s alpha استفاده شد. مقدار آلفا عدد 0.9797 به دست آمد که نشان دهنده ی پایایی بسیار قوی است. از آمار توصیفی مانند فراوانی، درصد و میانگین، برای توصیف و به تصویر کشیدن وضعیت موجود استفاده شد، از آزمون t مستقل برای بررسی (معنی دار بودن) اختلاف بین معیارهای الگوی تعالی سازمانی در کتابخانه های دانشگاه مورد بررسی استفاده گردید.

    یافته ها: بررسی به عمل آمده روشن ساخت که از مدل efqm می توان برای بررسی کیفیت عملکرد در کتابخانه های علوم پزشکی استفاده کرد؛ ضمن این که کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با کسب 441.4208 امتیاز از 100 امتیاز، که 203.0304 امتیاز آن از 500 نمره ی شاخص ها توانمندسازها و 238.3904 امتیاز آن از 500 نمره ی شاخص های نتایج می باشد، از سطحی متوسط برخوردار هستند.

     نتیجه گیری: مدیریت کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و مسوولان رده بالای تصمیم گیرنده در این دانشگاه بایستی به موارد مدیریت کیفیت فن آوری اطلاعات، وضعیت کارکنان و رضایت مشتریان توجه بیشتری کنند و در تقویت آن ها بکوشند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها