• تعیین پایایی و روایی همزمان دستگاه صفحه نیرو مدل دانش سالار ایرانیان با دستگاه صفحه نیرو مدل کیسلر در سنجش تعادل ایستای ورزشکاران مرد و زن

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1397/07/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1397/07/20
    • تعداد بازدید: 272
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین پایایی و روایی همزمان دستگاه صفحه نیرو مدل دانش سالار ایرانیان با دستگاه صفحه نیرو مدل کیسلر در سنجش تعادل ایستای ورزشکاران مرد و زن بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مردان و زنان ورزشکار در رده سنی 18-40 سال شهر اصفهان تشکیل می دادند. نمونه ها شامل 50 نفر (25 نفر زن و 25 نفر مرد) ورزشکار بودند که به صورت در دسترس و هدفمند برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند.

    روش کار: شرکت کنندگان طی سه کوشش با چشم باز و سه کوشش با چشم بسته به مدت 40 ثانیه تعادل ایستای خود را در هر یک از صفحه های نیرو سنج حفظ کردند. سپس شرکت کنندگان طی 48 تا 72 ساعت برای انجام آزمون مجدد به آزمایشگاه مراجعه نمودند و تست های مورد نظر را روی هر دو صفحه نیرو با شرایط مشابه با آزمون اول انجام دادند. ابزار پژوهش، دو دستگاه صفحه نیرو کیسل و دانش سالار ایرانیان بوده است. برای تعیین روایی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید و برای بررسی پایایی از طریق آزمون-بازآزمون با فاصله 48 تا 72 ساعت اندازه گیری شد. در نهایت، برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از این پژوهش از برنامه های spss و excel استفاده شد و در سطح معنی داری 0.05-=α مورد بررسی قرار گرفت. برای سنجش پایایی زمانی از آزمون های همبستگی درون گروهی (icc)، خطای معیاراندازه گیری (sem)، فاصله اطمینان (ci)، ضریب تغییر (cv)، جهت تعیین ثبات همسانی درونی از آزمون همبستگی، برای سنجش روایی همزمان از آزمون همبستگی، برای سنجش روایی همزمان از آزمون همبستگی پیرسون و برای مقایسه تعادل ایستا در ورزشکاران مرد و زن از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد.

    یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که صفحه نیرو دانش سالار ایرانیان در تمامی پارامترها دارای روایی همزمان می باشد. نتایج همبستگی درون موردی و بین موردی حاکی از وجود ثبات درونی و زمانی دستگاه در شرایط چشم باز به ترتیب با خطای معیار اندازه گیری 62.67 و 59.5 و ضریب تعیین 23% و %21 بود. اما در شرایط چشم بسته ثبات درونی و زمانی دستگاه تایید نشد. دیگر نتایج نشان داد که بین تعادل ایستای زنان و مردان تفاوت معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دستگاه صفحه نیرو دانش سالار، روایی و پایایی خوبی دارد، از این رو می توان گفت این دستگاه برای اندازه گیری تعادل، ابزاری روا و پایا است و جایگزینی مناسب می باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها