• تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر کاهش درد و ترس از حرکت زنان سالمند مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی

    کلمات کلیدی :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1397/07/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1397/07/20
    • تعداد بازدید: 279
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: کمردرد یک مشکل بالینی شایع است و شیوع آن 60 تا 80 درصد گزارش شده است. این عارضه در عصر کنونی به یک مشکل عمده پزشکی، اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده است. لذا هدف از پژوهش حاضر، تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر کاهش درد و ترس از حرکت زنان سالمند مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    روش کار: در این تحقیق تعداد 40 زن سالمند مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی به صورت تصادفی به دو گروه مساوی 20 نفره تجربی (دامنه سنی 3.57±64.09 سال، وزن 4.73±66.95) و کنترل (دامنه سنی 3.08±64.06 سال، وزن 5.89±68.05) تقسیم شدند. برای اندازه گیری میزان درد و ترس از حرکت به ترتیب از شاخص بصری درد و پرسشنامه fabsq استفاده شد. گروه تجربی به مدت 4 هفته (12 جلسه 30 تا 45 دقیقه ای در هفته) تمرینات ثبات دهنده مرکزی را انجام دادند. گروه کنتل در این مدت هیچ گونه تمرینی انجام ندادند. برای تحلیل داده ها از آزمون آنوا با اندازه گیری تکرار شده در سطح معناداری 0.05p≤ استفاده شد.

    یافته ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد 12 جلسه تمرینات ثبات دهنده مرکزی باعث کاهش میزان ترس از حرکت و درد زنان سالمند مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی در افراد گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل شده است.

    نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق توصیه می شود از تمرینات ثبات دهنده مرکزی در برنامه های درمانی و توانبخشی و به طور اختصاصی در کاهش درد و ترس از حرکت زنان سالمندان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی مورد توجه قرار گیرد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها