• بررسی وضعیت بهزیستی روان شناختی در دبیران تربیت بدنی استان خراسان جنوبی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1397/07/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1397/07/20
    • تعداد بازدید: 482
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت بهزیستی روان شناختی در بین دبیران تربیت بدنی استان خراسان جنوبی بود که تعداد اعضای نمونه در این پژوهش با توجه به حجم جامعه 200 نفر برآورد گردید.

    روش کار: برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی استفاده شد برای سنجش بهزیستی روان شناختی از پرسشنامه ریف (1989) که روایی آن توسط گروهی از خبرگان و تحلیلی عاملی تاییدی و اعتبار آن توسط آلفای کرونباخ (0.85) مورد تایید قرار گرفت.

     یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که 117 نفر (58.5 درصد) از افراد نمونه مرد و 83 نفر (41.5 درصد) از آنان زن بوده است. 62 تعداد 6 نفر (3 درصد) دارای سن کم تر از 30 سال، 91 نفر (45.5 درصد) دارای سن بین 30 تا 40 سال و 103 نفر (51.5 درصد) دارای سن بیش تر از 40 سال معرفی شده اند. هم چنین می توان گفت 133 نفر (66.5 درصد) دارای تحصیلات لیسانس و 67 نفر (33.5 درصد) دارای تحصیلات فوق لیسانس و بالاتر هستند. هم چنین یافته ها نشان داد که وضعیت بهزیستی روان شناختی در هر دو گروه دبیران مرد و زن مطلوب بود. به گونه ای میانگین وضعیت بهزیستی روان شناختی در دبیران مرد به طور معنی دار از میانگین بهزیستی روان شناختی دبیران زن بیش تر بود.

    نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده می توان از بهزیستی روان شناختی به عنوان عنصری مهم و کلیدی برای ارتقای عملکرد کارکنان سازمان آموزش و پرورش نام برد. از این رو با توجه به مزایای بهزیستی روان شناختی که می توان به افزایش بهره وری، افزایش روحیه و ایجاد علاقه واقعی به شغل و کار و تداوم همکاری فرد با سازمان اشاره کرد، به مسئولان آموزش و پرورش پیشنهاد می شود در تدوین استراتژی های خود همواره به مساله بهزیستی روان شناختی به عنوان عامل کلیدی برای ارتقا عملکرد دبیران تربیت بدنی اهمیت قایل شوند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها