• سوزن دوزی و جایگاه آن در فرهنگ پوشش مردم بلوچ

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1397/07/30
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1397/07/30
    • تعداد بازدید: 1157
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقاله سوزن دوزی و جایگاه آن در فرهنگ پوشش مردم بلوچ

    در زمانهای قدیم مردم کشورهای مختلف از لباس هایی استفاده می کردند که با شرایط فرهنگی و جغرافیایی آن ها تناسب داشت و به همین دلیل استفاده مداوم آن در طول سال ها، باعث شد لباس های خاصی به عنوان لباس ملی آن کشور شناخته شود، در سال های اخیر توجه به لباس های محلی و یا آنچه به عنوان لباس سنتی معرفی شده است، بیشتر شده، اما چگونه می توان از لباس ها یا نقش های سنتی استفاده کرد و هویت ایرانی را در همین لباسهای مدرن نشان داد؟

    دست دوزی ها و تزئیناتی که همواره بر پارچه ها و تن پوش ها نقش بسته است نمایانگر علائق، اعتقادات و وابستگی های قومی و فرهنگی ملت ها در طول تاریخ این هنر اصیل بوده است. پوشاک سنتی بلوچ به دلیل کاربرد فراوانش ارزشمند ترین سرمایه فرهنگی آن ها است و بعد بصری هویت اجتماعی و فرهنگی این قوم را نشان می دهد. مهم ترین مشخصه پوشاک بلوچ، سوزن دوزی آن است که بر لباس های زنانه دوخته می شود.از این رو هدف از این مقاله شناخت سوزن دوزی و جایگاه آن در فرهنگ و پوشاک مردم بلوچ می باشد که اهداف جزیی دیگری از جمله: شناخت فرهنگ مردم بلوچ، پوشاک بلوچ و شناخت تزیینات استفاده شده در لباس مردم بلوچ بود که مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش تحقیق در این پژوهش به صورت توصیفی - تحلیلی و از نوع کیفی بوده که نگرش حاکم براین تحقیق به صورت کتابخانه ای و تحلیلی و میدانی می باشد. و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که: در میان هیچ قوم عشایری دیگری در ایران این گونه نقوش هندسی بر پوشاک تبلور نیافته است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها