• ارزیابی میزان تاثیرگذاری علم روانشناسی محیط بر میزان عملکرد محققین مراکز تحقیقاتی (نمونه موردی: دندانپزشکان ایمپلنتولوژیست تهران)

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1397/07/30
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1397/07/30
    • تعداد بازدید: 238
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقاله ارزیابی میزان تاثیرگذاری علم روانشناسی محیط بر میزان عملکرد محققین مراکز تحقیقاتی (نمونه موردی: دندانپزشکان ایمپلنتولوژیست تهران)

    همانطور که می دانیم موضوع مهم تحقیقات در ایران هنوز آنطور که باید جایگاه شاخص خود را پیدا نکرده و هر یک از ارگان ها به سلیقه خود اموری را به صورت پراکنده انجام می دهند. در تحقیق حاضر سعی شده است که لزوم ایجاد یک مرکز تحقیقاتی در زمینه ایمپلنت دندانی مورد بررسی قرار گرفته و فضاهای مورد نیاز این مرکز برای بهتر شدن کارایی آن پیش از طراحی بطور وسیعی بررسی شده و نهایتا به برنامه ریزی کالبدی طراحی این مجموعه می رسد. تحقیق حاضر، بر اساس ساختار سازمانی مراکز تحقیقاتی شهر تهران می باشد. اهداف ضرورت نوآوری در این تحقیق، استفاده از مولفه های محیطی برای ایجاد آسایش، بوجود آوردن انستیتویی که کلیه نیازهای این قشر را پاسخگو و بعلاوه ایجاد هماهنگی بین انسان و محیط می باشد. تحقیق حاضر به دنبال پاسخ این ابهام است که چگونه مى توان با توجه به تاثیراتى که هر محیطى از نظر روانى بر روى انسان مى گذارد، به طراحى یک مرکز تحقیقاتی برای دندانپزشکان ایمپلنتولوژیست رسید تا از نظر محیطى، به مطلوب ترین طرح دست یافت؟ روش تحقیق در این پژوهش از نظر ماهیت، از نوع پژوهش کمى (اثبات گر) و از نظر هدف، از نوع پژوهش کاربردی است. ابزار گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی است که از طریق پرسشنامه اى از پیش تدوین شده، تمامى مؤلفه هاى سازنده محیط براى طراحى این مجموعه مد نظر و از تمامى جهات بررسى و مورد سنجش و پرسش قرار داده است. پرسشنامه ها از نوع پرسشنامه های خود ساخته می باشند. از جامعه آماری خواسته شد که پاسخ سوالات را از رده ی بسیار کم تا بسیار زیاد ارزشگذاری کنند و داده ها نیز بر اساس این مقیاس به طریق طیف لیکرت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پرسشنامه ها بصورت نمره دهی مورد بررسی و تحلیل قرار داده شد. اکثر پاسخ دهندگان نسبت به وضع موجود راضی نبودند و بیان داشتند که وضع مطلوب آن ها با اجرای هر چهار فرضیه تحقق خواهد یافت و خصوصا بدلیل عدم وجود چنین ساختاری تا به حال، این نیاز کاملا حس می شود. پس از آن با توجه به نظرات گروه نمونه هر چهار فرضیه مورد پرسش، مورد تأیید واقع گردید و با کشف تئوری های نگرشی و مطالعات عمقى موارد پاسخ داده شده به تحلیل پاسخنامه ها پرداخته شد. ضعف جامعه امروز در رابطه با ساختار مراکز تحقیقاتی از یک سو و نظرات پاسخ دهندگان از سوی دیگر باعث شد تا بطور دقیقی به رفع نیازهای این قشر پرداخته شود و مؤلفه هاى مناسب براى طراحى معمارى از این طریق به دست آمده و در طرح معمارى مورد استفاده قرار گرفت. ایده اولیه طراحی، همسو سازی بنا با طبیعت است. به گونه ای که طبیعت تا حد ممکن به فضای داخل آورده شود، یعنی می توان از عناصر طبیعی و المان های اصلی طبیعت در فضاهای داخلی به گونه ای استفاده کرد که با کاشتن آن ها بتوان تا حد ممکن با توجه به اینکه از نظر علم روانشناسی محیط، ارتباط با طبیعت تاثیرات بسیار زیادی بر سلامتی جسم و روان انسان می گذارد، تاثیر گذار بود. معماری همسو با طبیعت و الهام گرفتن از عناصر شاخص طبیعی با ماهیت اصلی کار دندانپزشکان در این پروژه هم معنا می باشد، طبیعت باعث ایجاد حس زندگی، شور و هیجان مثبت و... در انسان می شود و ماهیت اصلی کار و عمکرد پزشکان (دندانپزشکان) نیز باعث ایجاد حس احیا، ترمیم زندگی، حیاتی دوباره، شور و نشاط و امید به آینده می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها