• ارتباط هوش فرهنگی با سبک تصمیم گیری مدیران هیات های ورزشی استان زنجان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1398/05/24
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1398/05/24
    • تعداد بازدید: 419
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقاله ارتباط هوش فرهنگی با سبک تصمیم گیری مدیران هیات های ورزشی استان زنجان

    زمینه و هدف: هوش فرهنگی نوع بدیعی از هوش است که ارتباط بسیار زیادی با محیط کاری متنوع فرهنگی دارد. امروز در بیشتر سازمان ها به تربیت مدیرانی نیاز داریم که از نظر هوش فرهنگی افرادی فرهیخته محسوب شوند و بتوانند در محیط های گوناگون با افراد متفاوت از هم به خوبی کار کنند و این نوع هوش باعث افزایش میزان موفقیت مدیران یک سازمان می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه بین هوش فرهنگی و سبک تصمیم گیری مدیران هیات های استان زنجان است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی است.

    روش کار: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی است. از دو پرسشنامه هوش فرهنگی کرمی (1391) که دارای 43 سوال در قالب چهار بعد و در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت و پرسش نامه سبک های تصمیم گیری اسکات و بروس (1995) که دارای 25 سوال و در قالب پنج بعد و مقیاس پنج گزینه ای لیکرت، جمعآوری شده است. پس از تایید روایی محتوایی ابزارها توسط اساتید و متخصصان آگاه به موضوع جهت تعیین پایائی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. آلفای کرونباخ برای هوش فرهنگی 0.82 و سبک های تصمیم گیری 0.91 بدست آمد. جامعه آماری پژوهش حاضر 100 مدیر هیات های ورزشی استان زنجان بوده است. در تحقیق حاضر به دلیل سهولت دسترسی به اعضای جامعه، کلیه اعضای مورد بررسی قرار گرفت (از سرشماری استفاده شده است). برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد و...) و آمار استنباطی از آزمون های تی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته ها: نتایج نشان داد که بین خرده مقیاس فراشناختی (0.05p≥ و 0.52=r)، بین خرده مقیاس شناختی (0.05p≥ و 0.70=r)، بین خرده مقیاس انگیزشی (0.05p≥ و 0.61=r)، بین خرده مقیاس رفتاری با سبک تصمیم گیری (0.05p≥ و 0.38=r)، بین مجموع هوش فرهنگی با سبک تصمیم گیری (0.05p≥ و 0.70=r)، رابطه معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری: با توجه به اکتسابی بودن هوش فرهنگی، سازمان ها در برنامه های آموزش و توسعه مدیران، جایگاه ویژه ای برای تقویت این هوش در نظر بگیرند و با بهره گیری از آموزش های رسمی و غیر رسمی در جهت بهبود مهارت های شناختی و رفتاری مدیران گام بردارند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها