• ساخت و مدیریت بیمارستان پایدار (سبز) با رویکرد به فناوری های نوین ساختمانی، مطالعه ی موردی: پروژه بیمارستان مرکز جامع سرطان، منطقه 3 شهر تهران

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1398/03/30
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1398/03/30
    • تعداد بازدید: 241
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقاله ساخت و مدیریت بیمارستان پایدار (سبز) با رویکرد به فناوری های نوین ساختمانی، مطالعه ی موردی: پروژه بیمارستان مرکز جامع سرطان، منطقه 3 شهر تهران

    زمینه و هدف: صنعت ساختمان سازی یکی از بزرگ ترین صنایع در سطح کشور شناخته می شود که اغلب در فرایند ساخت و زمان بهره برداری موجب هددررفت انرژی و اسیب رسانی به محیط زیست می شود. در پی وجود این عمده مشکلات، جهت حذف و کاهش ان ها و نیز بده جهدت اهداف کیفی و کمی ساختمان سازی، موضوع ساخت و ساز پایدار طی سال های اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و در حقیقت یک ضرورت تلقی می شود. توسعه پایدار، توسعه ایی است که نیازهای نسل حاضر را به گونه ای براورده نماید که توان تامین نیاز نسل های اینده را مورد مخاطره قرار ندهد. ساختمان پایدار رویکردی نوین به صنعت ساخت و ساز است که مزایای فناوری نوین را با اقدامات ساخت و سازی تایید شده ترکیب می کند و از طبیعت به عنوان ابزاری جهت ارتقای کارایی پروژه استفاده می کند و بیمارستان سبز، بیمارستانی است که سلامت مردم را از طریق کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی و اجرای سهم خود در بار بیماری ها بهبود بخشد. در واقع ساخت و طراحی پایدار بیمارستان ها و فراهم اوری بستری مناسب جهت اسایش روانی بیماران در بیمارستان ها که به عنوان ساختمان های بزرگ، پراهمیت، عمومی و مهم در مواقع ضروری شناخته شده،کیفیت ان ها بسیار الزام اور بوده، نقش عمده ای در مصرف منابع انرژی را دارا بوده و تولید کننده بخش اعظمی از زباله های خطرناک می باشند در اولو یت قرار می گیرد. از این رو و با توجه به این موضوع که خلا انجام پژوهش های کیفی صورت گرفته در کشور بسیار مشهود می باشد و اغلب پژوهش های صورت گرفته در این حوزه در حدود شناسایی ابعاد و اهداف ساخت و طراحی پایدار می باشد و یا نتایج تحیقات میدانی به صدور کمی باشند، در حالی که امروزه در سطح جهان ساختمان ها به صورت کیفی به لحاظ پایداری بررسی و گواهی نامه سبز دریافت می کنند، به نظر می رسد مسیر گذر از دیدگاه های اثبات گرایانه و حرکت به سمت بینش طبیعت گرایانه کمی هموارتر شده و زمان آن فرا رسیده است که گام هایی فراتر و نزدیک به پژوهش های روز جهان برداشته و پژوهشگران رشته های مختلف به انجام پژوهش کیفی تمایل بیش تری نشان دهند. از این رو در این پژوهش و با توجه به اهمیت پایدار سازی بیمارستان ها در سطح جهان، سعی در بررسی تاثیرات فناوری های نوین ساختمانی بر حصول و ارتقای ابعاد بیمارستان سازی سبز شده است.

    روش پژوهش: پژوهش حاضر پژوهشی کاربردی، توصیفی تحلیلی است که به صورت کیفی، کتابخانه ای و میدانی (با انتخاب بیمارستان مرکز جامع سرطان به عنوان بزرگ ترین بیمارستان با تخصص سرطان در خاورمیانه برای مطالعه و با حضور یک ساله در پروژه از طریق مطالعه ی نقشه ها، اسناد و...، مصاحبه و مشاهدات تجربی) صورت پذیرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش بهره گیری از فناوری های نوین، تحقق ساز یک یا چند یک از ابعاد بیمارستان سبز در الگوهای موجود در سطح جهان بوده و در حقیقت ابزاری جهت طراحی، ساخت و مدیریت یک بیمارستان سبز (پایدار) می باشد. از طرفی با توجه به حجم مصرفی اب و انرژی توسط بیمارستان ها و حجم تولید زباله ان ها، از میان ابعاد بیمارستان سازی سبز، سه بعد انرژی، اب و زباله در الگوهای بیمارستان سازی سبز موجدود در سطح جهان از اهمیت ویژه تری برخوردار بوده و نیازمند توجه و اقدامات موثرتر در خصوص ارتقای ان ها می باشد. از این رو می بایست به کارگیری فناوری هایی که ارتقا دهنده ی این ابعاد می باشند در وهله ی اول در اولویت قرار گیرد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها