• بهسازی، نوسازی و توسعه شهری پایدار بافت های فرسوده شهری با تاکید بر رویکرد مداخله و مشارکت مردمی (مطالعه موردی: محله عودلاجان)

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1397/04/10
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1397/04/10
    • تعداد بازدید: 380
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقاله بهسازی، نوسازی و توسعه شهری پایدار بافت های فرسوده شهری با تاکید بر رویکرد مداخله و مشارکت مردمی (مطالعه موردی:محله عودلاجان)

    بافت های فرسوده و قدیمی شهرهای کشور که در اغلب موارد هسته اولیه و اصلی آن شهرها را تشکیل می دهند از یک طرف جزو میراث فرهنگی و تاریخی آن شهرها محسوب شده و حفظ، بهسازی کالبدی و توانمندسازی عملکردی آن ها اجتناب ناپذیر می باشد و از طرف دیگر اغلب این بافت ها باگذشت زمان و عدم توجه و نگهداری مناسب، دچار فرسودگی و اضمحلال کالبدی و عملکردی می گردند. شهرتهران نیز همانند این شهرها از بافت کهن برخوردار است. یکی از محله های این شهر محله عودلاجان است که منطبق بر بافت قدیم و هسته اولیه شکل گیری شهر تهران می باشد. این محله با مشکلاتی از قبیل نابسامان بودن عرض شبکه معابر، فرسودگی شدید بناهای مسکونی، دانه بندی قطعات کوچک و خیلی کوچک مواجه است.

    دراین جهت، هدف از تحقیق حاضر مشارکت مردمی در ساماندهی بافت فرسوده محله عودلاجان بود که از روش توصیفی -تحلیلی استفاده گردید و نیز روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق، اسنادی و میدانی بوده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه شهروندان ساکن محله عودلاجان تعیین شد. نتایج نشان داد، مشارکت مردم و شهروندان در تسریع روند بهسازی بافت فرسوده محله عودلاجان تاثیرگذار است و ساماندهی معابر محله مورد مطالعه باعث ارتقاء کارکرد و نقش پذیری جدید آن می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها