با رشد شهرنشینی در ایران و هر كشور دیگری بالطبع با تبعات ناخوشایندی همراه است كه از جمله می توان به افزایش تولید زباله اشاره كرد. این افزایش برخلاف آنچه تصور می شود از چنان اهمیتی برای محیط زیست و نظام های شهری برخوردار است كه مطابق اعلام دفتر عمران سازمان ملل یكی از سه چالش و دغدغه اصلی مدیران شهری در چهار دهه گذشته بوده است. این موضوع در ایران نیز همواره مورد توجه بوده و دور نشده ایم از زمانی كه به دلیل حساسیت بالا، جمع آوری زباله های شهرها در زمره اولویت های شهرداران بوده است. اما همین حساسیت بالادر كاركردی مثبت باعث افزایش تلاش در راستای حل معضل بود كه در اواخر دهه 70 میلادی به موضوع بازیافت رسید. اصلی كه اگرچه در ابتدا بیشتر یك محور تجملی در شهرهای توسعه یافته به شمار می آمد در گذر زمان به اصلی غیرقابل انكار و ضروری تبدیل شد. در تهران نیز مقوله بازیافت چندی است كه جدی تر از قبل دنبال می شود. از همین رو با فرهاد پورسخا مدیرعامل سازمان بازیافت شهرداری به گفت وگو نشستیم تا از نهادینه شدن فرهنگ تفكیك زباله درمیان شهروندان باخبر شویم.

طرح کاپ یا همان کاهش پسماند یکی از ۳ رویکرد جهانی مدیریت پسماند است که با عنوان ۳R آن را میشناسیم: Recycleـ Recoveryـ Reuse بازیافت، دوباره استفاده کردن، بازیابی. این موارد میتواند تأثیر بسزایی در کاهش میزان پسماند برای دفن و به دنبال آن کاهش هزینههای جمعآوری، حمل و دفع و از همه مهمتر آسیبهای وارد بر محیطزیست داشتهباشد. بخشی از این روال سالهاست در کلانشهر تهران اجرا میشود.
محورهای کنفرانس تاثیر کاهش پسماند بر محیط زیست بر اساس اجرای طرح کاپ
1- محیط زیست و انرژی 2- چالش های زیست محیطی 3- مدیریت پسماند و بازیافت 4- فرهنگ و آموزش در محیط زیست 5- محیط زیست و علوم مختلف 6- مهندسی طراحی محیط زیست 7- راهکارهای نوین مدیریت پسماند 8- مدیریت محیط زیست 9- ارزیابی محیط زیست 10- نانو تکنولوژی و محیط زیست 11- آلودگی پسماندها 12- ارزیابی اثرات زیست محیطی 13- الگوهای توسعه پایدار و محیط زیست شهری 14- مهندسی محیط زیست