حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • تبار شناسی حقوق کودک در ایران از قاجار تا معاصر به سوی حقوق کودک بومی ایرانی

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/02/25
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/02/25
    • تعداد بازدید: 221
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09385313133

    تبار شناسی حقوق کودک در ایران از قاجار تا معاصر به سوی حقوق کودک بومی ایرانی

    در پژوهش حاضر به دنبال تحلیل حقوق کودکان ایرانی در طول تاریخ هستیم . در این راستا ، به دلیل سخن از تکوین ، اصول تبار شناسانه فوکو مبنای نظری و روش شناختی پژوهش است . یافته ها نشان می دهند با حضور بیگانگان (پوچتالیون ها) در ایران اوایل دوران قاجار ، مفهوم کودک و کودکی در فضای اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران ظهور یافت.

    در جامعه آن زمان ، شیوع بیماری ها منجر به برساخت اولین مواد حقوقی برای کودکان گردید که مبتنی بر لزوم حمایت از سلامت و بهداشت کودکان و ضمانت اجرایی آن بود . سپس تحولات اجتماعی و فرهنگی همچون توجه جامعه به امر ترقی و مدرنیته منجر به اهمیت یابی قشر کودک به عنوان نیروهای بالقوه ترقی و آینده ساز شد .

    بنابراین رفته رفته جنبه های مختلف زندگی کودکان موضوعی برای ظهور مبانی حقوقی کودکان قرار گرفتند . در دوران معاصر علاوه بر این که وقایع و رویدادهای طبیعی مبنای ظهور مواد حقوق کودکان بودند ؛ وقایعی که مبتنی و یا پیامد عملکرد انسانی نیز بودند مبنای تعریف حقوق کودک قرار گرفتند . شواهد نشان می دهند که امروزه ، افزایش آسیب های طبیعی همچون بیماری های همه گیر ( مانند کرونا )، آلودگی محیط زیست و ... همراه با افزایش آسیب های ناشی از عملکرد انسان ها همچون تجاوز ، قاچاق انسان ، خرید و فروش کودکان ، موالید با والدین نا آگاه و نا به هنجار ، روند ظهور مبانی و مواد جدید حقوقی برای کودکان رو به افزایش است . بنابراین حقوق کودک در عرصه بین الملل و جامعه ایران امری پویا است .

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها