• بررسی آگاهی و نگرش تعمیرکاران خودرو نسبت به اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای در شهرستان ابرکوه

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 445
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09358840365

    مقدمه و هدف: اتومبیل ها در جوامع مدرن، از جمله منابع آلاینده و سمی شناخته شده قلمداد می شوند. تعمیر اتومبیل به طور بالقوه با رنج وسیعی از مخاطرات مواجهه است. مدارک، دال بر شکایت از جراحات، درد، علائم تنفسی، سرطان، اختلالات اسکلتی عضلانی، مشکلات چشمی و پوستی و خستگی دست، اضطراب که ناشی از بار کاری بالا و رضایت شغلی پایین می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی میزان آگاهی و نگرش تعمیرکاران خودرو نسبت به مخاطرات بالقوه در این رسته شغلی می باشد.

    روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 91 تعمیرکار اتومبیل در شهر ابرکوه با روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند که تا حدودی تمامی جامعه آماری موجود را تشکیل دادند. جهت این امر، پرسشنامه محقق ساخته ای دارای دو بخش اطلاعات دموگرافیک از جمله سن، تحصیلات و سابقه کاری و بخش سوالات آگاهی و نگرش نسبت به مسائل ایمنی و بهداشت طراحی و در میان 4 گروه تعمیرکاران از نظر اهمیت از نظر مخاطرات (مکانیک، تعویض روغنی، باطری سازی و صافکاری- نقاشی) توزیع شد. پس از بررسی وضعیت موجود، آموزش هایی نیز جهت ارتقای دانش افراد ارائه شده و پس از جمع آوری توسط نرم افزار spss  نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: یافته ها نشان داد سن با آگاهی و نگرش تعمیر کاران رابطه معنی داری(p>0.05)   نداشت. سطح تحصیلات تنها با آگاهی رابطه معنی دار داشت.(p<0.05)   به طوری که با افزایش سطح تحصیلات بر میزان آگاهی افراد افزوده شده بود. سابقه کار نیز با آگاهی و نگرش تعمیر کاران رابطه معنی داری  را نشان نداد .(p>0.05)

    نتیجه گیری: به طور کلی سطح آگاهی تعمیرکاران در وضعیت قابل قبولی قرار دارد، اما برای افزایش سطح آگاهی و نگرش تعمیرکاران خودرو، برگزاری دوره های آموزشی چهره به چهره و میدانیی توصیه می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها