• اندازه گیری دوز جذبی مثانه و رکتوم در پرتودرمانی سرطان پروستات با روش دوزیمتری ترمولومینسانس

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 698
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: افزایش میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات مبین روند رشد این بیماری است؛ به طوری که سرطان پروستات دومین سرطان شایع بعد از سرطان ریه در مردان به شمار می رود. در پرتودرمانی سرطان پروستات، استفاده از روش های جدید در درمان مؤثر این بیماری نقش بسزایی داشته و باعث کاهش پرتوگیری بافت های سالم مجاور خواهد شد. در حال حاضر در اکثر مراکز درمانی کشور، برای درمان سرطان پروستات از دستگاه co-60 (کبالت 60) با طراحی درمان دو بعدی استفاده می شود، که بررسی و تأیید دوز رسیده به اندام بحرانی نظیر مثانه و رکتوم جهت جلوگیری از اثرات جانبی، ضروری می باشد؛ لذا در این بررسی، میزان دوز جذبی این اندام ها در پرتودرمانی سرطان پروستات اندازه گیری شد.

    روش بررسی: در این مطالعه تجربی، دوز رسیده به رکتوم و مثانه را در روش طراحی درمان دو بعدی در درمان سرطان پروستات بر روی فنتوم انسان گونه معادل بافت، با استفاده از دوزیمترهای tld-100 اندازه گیری و با مقادیر محاسبه شده در طراحی، با استفاده از آزمون آماری t-test مقایسه شد. با استفاده از آزمون one-sample kolmogorov-smirnov توزیع داده ها بررسی شد. نتایج با استفاده از نرم افزار آماری spss v.15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: در این اندازه گیری مقدار دوز جذبی مثانه236.8±14.9 cgy و رکتوم  257.3±17.5 cgy به دست آمد. نتایج نشان می دهد که مقادیر دوز جذبی مثانه و رکتوم در اندازه گیری مستقیم در فنتوم، به طور معنی داری (p-value<0.05) بزرگتر از مقادیر محاسبه شده دوز (مثانه 162.4±2.2 cgy و رکتوم 158.9±2.4 cgy) توسط نرم افزار طراحی درمان می باشد.

     

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها