• بررسی مقایسه ای فراوانی پلی مورفیسم gln/arg192 آنزیم پارااکسوناز 1 در افراد مبتلا به گرفتگی عروق کرونری و گروه کنترل

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 701
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: پارااکسوناز 1 (pon1) یک استراز مرتبط با (high density lipoprotein) hdl است که از اکسیداسیون  (low density lipoprotein) ldlجلوگیری می کند. پلی مورفیسم شایع قطعه کدکننده ژن پارااکسوناز که شامل جایگزینی (q)gln با  (r) argدر موقعیت 192 می باشد  gln/arg192)یا (q/r192 بر روی فعالیت آنزیم تاثیر می گذارد. نشان داده شده است که آلوآنزیمr  کارایی کمتری در محافظت ldl از اکسیداسیون دارد و این یافته می تواند توجیحی باشد بر اینکه چرا در برخی از مطالعات، ژنوتیپ rr با فراوانی بالائی در بیماران عروق کرونری یافت شده است. بنابراین جهت بررسی اهمیت این پلی مورفیسم در پاتوژنز بیماری عروق کرونری ما به مطالعه مقایسه ای فراوانی این پلی مورفیسم در دو گروه بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونری و کنترل پرداختیم.

    روش بررسی: در این مطالعه که به روش مورد – شاهد (case - control) انجام گرفت ژنوتیپ های pon1 در 174 نفر که تحت آنژیوگرافی قرار گرفتند تعیین شد. بیماری عروق کرونری (گرفتگی >50%) در 99 نفر مشخص شد (بیماران) و 75 نفر با گرفتگی عروق<10% به عنوان کنترل عمل کردند. ژنوتیپهای pon1 به وسیله pcr و هضم آنزیم محدودگر alwi تعیین شدند. در آنالیز آماری جهت مقایسه سن، bmi و پروفایل لیپیدی در دو گروه بیمار و کنترل از آزمونt-student  استفاد شد. فراوانیهای ژنوتیپی در دو گروه مورد مطالعه از طریق آزمون chi-square با هم مقایسه گردید. در نهایت برای تعین ارتباط نسبی ژنوتیپهای pon1 با شدت گرفتگی عروق کرونری از آزمونc2  استفاد شد.

    یافته ها: فراوانی های ژنوتیپ های rr, qr, qq  در گروه بیماران به ترتیب 28.3%، 50.5% و 21.2% و در گروه کنترل به ترتیب 45.3%، 42.7% و 12% مشخص شد (p=0.46, c2=61.40). همچنین ارتباط این پلی مورفیسم با شدت گرفتگی عروق در دو گره مذکور مورد ارزیابی قرار گرفت که مطابق با نتایج توزیع ژنوتیپ های pon1 در مقایسه با شدت گرفتگی عروق کرونری از نظر آماری متفاوت نبود (c2=2.67, p=0.27)

    نتیجه گیری: این یافته ها پیشنهاد می کنند که ژنوتیپ gln/arg192 یک فاکتور خطرزا برای گرفتگی عروق کرونری است اما در شدت بیماری تاثیری ندارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها