• بررسی شیوع گونه های کاندیدا در ولوواژنیت های کاندیدایی مراجعین به بیمارستان مهدیه در سال های 87-85

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 651
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    سابقه و هدف: با توجه به شیوع ولوواژنیت های کاندیدایی و اهمیت اطلاع از گونه های مختلف در طرح درمان و به منظور به کارگیری درمان مناسب و مؤثر با استفاده از محیط کشت افتراقی، تعیین شیوع گونه کاندیدای در ولوواژینیت کاندیدایی راجعه و غیر راجعه و عوامل مرتبط با آن، در مراجعین به بیمارستان مهدیه در سال های 87-85 انجام گرفت.

    روش بررسی: تحقیق روی کلیه بیماران با علائم ولوواژینیت به روش توصیفی انجام گرفت. نمونه ها از افراد توسط سواب استریل تهیه و روی محیط سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. سپس کلنی های رشد یافته روی محیط کروم آگار کاندیدا منتقل شد. نمونه ها در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد قرار داده شدند و پس از 48 ساعت وجود یا عدم وجود کلنی های کاندیدا در پلیت ها بررسی و نوع کاندیدا با توجه به رنگ کلنی روی محیط کشت افتراقی تعیین گردید.

    یافته ها: تحقیق روی 175 بیمار شامل 83 نمونه با علائم راجعه و 92 نمونه غیر راجعه انجام گرفت. از 191 مورد ایزوله، 67 درصد گونه کاندیدا آلبیکنس، 18.3 درصد گونه کاندیدا گلابراتا، 6.8 درصد گونه کاندیدا تروپیکالیس، 5.8 درصد گونه کاندیدا کروزه ای، 1.6 درصد گونه کاندیدا پاراپسیلوزیس و یک مورد (0.5 درصد) گونه کاندیدا گیلرموندی بودند. از 18 بیمار (10.3 درصد) بیش از یک گونه کاندیدا جدا گردید. مبتلایان ولوواژینیت کاندیدایی نوع راجعه در مواجهه بیشتری از نظر آمیزش جنسی و آمیزش دهانی-تناسلی بودند (p<004).

    نتیجه گیری: شایع ترین عامل بیماری ولوواژنیت کاندیدایی راجعه و غیرراجعه c. albicans و سپس c. glabrata بود و هم چنین شایع ترین ترکیب مختلط عامل بیماری را نیز این دو گونه تشکیل داده بودند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها