• ارزشیابی پوشش برنامه کشوری پیشگیری و کنترل بیماری پرفشاری خون در شهرستان دماوند در سال 1382

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 458
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    سابقه و هدف: این پژوهش با هدف بررسی پوشش غربالگری برنامه پیشگیری و کنترل بیماری پرفشاری خون در سطوح مختلف ارجاع و همچنین عوامل موثر بر بهره مندی از این خدمت در شهرستان دماوند طراحی شد.

    روش بررسی: این مطالعه مقطعی روی 400 نفر از افراد بالای 30 سال تحت پوشش خانه های بهداشت شهرستان دماوند انجام شد. برای نمونه گیری ابتدا از میان 27 خانه بهداشت شهرستان دماوند، 14 خانه بهداشت با استفاده از جدول اعداد تصادفی انتخاب شدند. در داخل هر روستا نمونه گیری به روش سیستماتیک و متناسب با جمعیت هدف هر روستا در دو گروه سنی 31 تا 50 سال و 50 سال و بالاتر انجام شد و در نهایت با مراجعه به درب منازل پرسشنامه ها تکمیل شدند.

    یافته ها: پوشش غربالگری برنامه در سطح اول برای مردان 11.5 درصد، برای زنان 14.1درصد و در کل حدود 13 درصد و پاسخ مثبت به فراخوان 94 درصد بود. پوشش در سطوح بالاتر از خانه بهداشت صفر بود. شیوع پرفشاری خون 9.8 درصد به دست آمد که شیوع در زنان (10.9 درصد) کمی بیش از مردان (8.7 درصد) بود. به دلیل پوشش بسیار پایین غربالگری برنامه، بررسی عوامل موثر بر بهره مندی از خدمت ممکن نشد.

    نتیجه گیری: نتیجه این پژوهش نشان داد خدمت در نظر گرفته شده در برنامه به جمعیت هدف ارائه نشده و مردم از وجود این برنامه آگاهی نداشتند. استانداردهای برنامه به درستی رعایت نشده و نظارت بر اجرای برنامه ضروری است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها