• تعیین ضریب تاثیر و ضریب آنی نشریات علمی- پژوهشی پزشکی فارسی در سال 1385

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 809
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    سابقه و هدف: ضریب تاثیر، علیرغم انتقادات وارد بر آن به عنوان شاخصی در ارزیابی اثرگذاری تحقیقاتی– فکری مقالات، در مطالعات علم سنجی بسیار مورد توجه بوده است. هدف از پژوهش حاضر تعیین "ضریب تاثیر" نشریات فارسی پزشکی مورد تایید کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور به منظور آگاهی مولفان حوزه پزشکی از رتبه بندی نشریات این حوزه و همچنین کتابداران کتابخانه های پزشکی، به منظور استفاده در مجموعه سازی کتابخانه ها است.

    روش بررسی: این تحقیق تحلیلی با استفاده از فن تحلیل استنادی و فرمول وینکلر، ضریب تاثیر 38 نشریه از 90 نشریه علمی-پژوهشی پزشکی فارسی که تا پایان بهار 1386 شماره های سال 1385 را به طور کامل منتشر کرده اند، مورد محاسبه قرار داده است. جامعه مورد بررسی منابع انتهای مقالات در نظر گرفته شد و پانویس ها حذف شدند. ابزار مورد استفاده در جمع آوری اطلاعات کاربرگه بوده است.

    یافته ها: تعداد مقالات مورد بررسی، 1586 مقاله است که در مجموع 30864 منبع بررسی شده که از این تعداد سهم منابع فارسی تنها 2673 بود. نشریه "آموزش در علوم پزشکی" با ضریب تاثیر 0.232،"غدد درون ریز و متابولیسم ایران" با ضریب تاثیر 0.105 و "خون" با ضریب تاثیر 0.098 به ترتیب اولین تا سومین نشریات تاثیرگذار در حوزه پزشکی ایران در سال 1385 هستند. نشریه "پژوهش در پزشکی" با 0.133 بیشترین ضریب آنی را در سال 1385 به خود اختصاص داده است.

    نتیجه گیری: استخراج شبکه استنادی بین مقالات 38 نشریه مذکور و محاسبه ضریب تاثیر نشریات، بیانگر میزان استفاده بسیار پایین از نشریات داخلی در بین مولفان این حوزه و به طبع میزان اندک ضریب تاثیرگذاری آنها است. توصیه می شود تحقیقی در زمینه علل عدم استفاده از منابع فارسی صورت گیرد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها