• تأثیر مراقبت حمایتی ماما طی زایمان، بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در زنان نخست زا

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1395/07/18
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1395/07/18
    • تعداد بازدید: 812
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: با وجود اینکه برخی مطالعات نشان داده اند که حمایت طی زایمان، سبب بهبود پیش آگهی مادر در ارتباط با شیرخوار می شود، اما اطلاعات علمی کافی در این زمینه گزارش نشده است. در این راستا مطالعه ای با هدف تعیین تأثیر مراقبت حمایتی ماما طی زایمان بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در زنان نخست زا، در بیمارستان ام البنین (س) شهر مشهد انجام شد.

    روش تحقیق: در این مطالعه کارآزمایی بالینی که از آذر 1386 تا خرداد 1387 انجام شد، 80 زن نخست زا با سنّ حاملگی 38 تا 42 هفته، جنین زنده واحد با نمایش قله سر، پرده های جنینی سالم، اتساع دهانه رحم 3 تا 4 سانتیمتر، عدم وجود عوارض طبی طی حاملگی، عدم وجود شواهد زجر جنین و تناسب سری- لگنی، به صورت تصادفی در گروه مراقبت حمایتی و گروه مراقبت معمول قرار گرفتند. همه مادران از زمان تولّد نوزاد تا شش هفته پس از زایمان، روزانه تغذیه شیرخوار را در فرم بازنگری ثبت می کردند. ابزار گردآوری داده ها فرم مصاحبه، فرم معاینه و مشاهده، فرم بازنگری، مقیاس تطابق دیداری، مقیاس اضطراب اشپیل برگر و مقیاس تجربه شیردهی بود. داده ها با استفاده از آزمون های تی، من ویتنی، کای دو و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: فراوانی تغذیه انحصاری با شیر مادر در هفته چهارم و ششم پس از زایمان به طور معنی داری در گروه مراقبت حمایتی بیشتر از گروه مراقبت معمول بود (به ترتیب (p=0.017 ,p=0.023.

    نتیجه گیری: مراقبت حمایتی ماما تأثیر مثبتی بر شیردهی دارد؛ بنابراین پیشنهاد می شود مراقبت حمایتی به عنوان راهکاری به منظور تقویت تغذیه انحصاری با شیر مادر و حفظ سلامت شیرخوار به کار گرفته شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها