• انتقال آفلاتوکسین از خوراک دام به شیر دام و شیر پاستوریزه در شهر شیراز و حومه

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1384/04/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1384/04/01
    • تعداد بازدید: 546
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: قارچ ها به میزان زیاد در هوا و محیط اطراف ما وجود دارند و چنانچه شرایط حرارت و رطوبت مناسب باشد باعث رشد و تکثیر آن ها می شود. از مهم ترین قارچ های آلوده کننده اغذیه که در روند مسمومیت نقش دارند آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که در اثر ترشح سم توسط این قارچ ها خوراک دام ها آلوده شده و با مصرف خوراک دام آلوده شیر نیز آلوده می شود.

    روش بررسی: در این تحقیق جمعاً 428 نمونه اعم از شیر خام و پاستوریزه و خوراک دام در فصول مختلف سال در شیراز و حومه نمونه برداری و با یکی از روش های tlc ،elisa مورد آزمایش قرار گرفت.

    نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که در 43.36 درصد از نمونه های خوراک دام میزان آلودگی از حد مجاز آفلاتوکسین b1 که ppb 20 می باشد بالاتر بود. در 38.03 درصد از نمونه های شیر خام و 14.42 درصد از نمونه های شیر پاستوریزه میزان آلودگی از حد مجاز تعیین شده یعنی ppb 0.5 بالاتر بود . این تحقیق نشان داد که بین آلودگی شیر خام با آلودگی خوراک دام ارتباط وجود دارد. هم چنین میزان آلودگی در فصول تابستان و پائیز بیشتر از زمستان و بهار است که این می تواند ناشی از رطوبت بالا در پائیز و دمای بالا در تابستان باشد.

    نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده نیاز مبرم به کنترل آلودگی به آفلاتوکسین در خوراک دام و جلوگیری از مصرف خوراک های دامی آلوده از قبیل خوراک مخلوط، ذرت و نان خشک احساس می شود و کنترل ادواری آلودگی به آفلاتوکسین m1 در شیر پاستوریزه خصوصاً در فصول پاییز و تابستان ضروری می باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها