هدف: جمعیت جهان به سرعت در حال سالمند شدن است. سالمندی با مشکلات زیادی ازجمله اضطراب مرگ، احساس تنهایی و از دست دادن امید به زندگی همراه است. هدف از پژوهش حاضر پیشبینی هراس از مرگ از طریق مؤلفههای مدیریت استرس و سبک زندگی زنان سالمند در بین زنان سالمند کهریزک بود.
روش: برای این مطالعه از نوع همبستگی، نمونه ای با حجم 342 نفر از زنان سالمند کهریزک در سال 95-94 بهصورت نمونه در دسترس انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های هراس از مرگ تمپلر (1970)، راهبردهای مقابله با استرس اندلر و پارکر (1990) و سبک زندگی میلر و اسمیت (2001) استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد بین متغیرهای مدیریت استرس و سبک زندگی با هراس از مرگ در زنان سالمند همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. هرکدام از این متغیرها توانایی پیش بینی هراس از مرگ را دارند.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق ارتباط متغیرهای مدیریت استرس، سبک زندگی و هراس از مرگ در زنان سالمند را مورد تأکید قرار داد، به این ترتیب در پیشگیری هراس از مرگ، متغیرهای یادشده توجه جدی را می طلبد.