• میزان آمادگی کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی تهران برای پیاده سازی مدیریت کیفیت فراگیر (tqm)

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1389/06/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1389/06/01
    • تعداد بازدید: 442
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: مدیریت کیفیت فراگیر یک فلسفه رهبری و اصول هدایتگری است که بر بهبود مستمر از طریق مشارکت کارکنان و استفاده از روش های کمی تاکید می کند و بر رضایت همه جانبه ی مشتمری متمرکز است. از آنجا که کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی، مراکز مهم تهیه و گردآوری، سازماندهی و ارائه اطلاعات پزشکی در سطح کشور می باشند، توجه به مقوله مدیریت کیفیت فراگیر در این کتابخانه ها امری اساسی است، بنابراین این پژوهش ها با هدف تعیین میزان آمادگی کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی تهران برای پیاده سازی tqm انجام گرفت.

     روش بررسی: این پژوهش از دسته مطالعات توصیفی- مقطعی بود. جامعه آماری این تحقیق، مسوولین بخش های کتابخانه های سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران (شامل 75 نفر) و ابزار گرد آوری اطلاعات نیز پرسشنامه محقق ساخته بود که اعتبار آن با ضریب آلفای کرونباخ معادل 0.925و روایی محتوایی و درونی آن نیز تایید شد. داده های استخراج شده از پرسشنامه ها با استفاده از آمار توصیفی و انجام آزمون آنالیز واریانس به وسیله نرم افزار spss، مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: نتایج نشان می دهد ضمن اینکه بیش ترین امتیاز کسب شده در زمینه مفاهیم اساسی tqm در سه دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی مربوط به احساس تعلق (8.58، 8.49 و 8.26) و کم ترین امتیاز به وضعیت پاداش و ترفیع (5.26، 5.74 و 5.45) اختصاص داشت، در هیچ یکاز مفاهیم 9 گانه بین دانشگاه تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش به طور کلی برای اجرای tqm در کتابخانه های مورد مطالعه باید نظام پاداش و ترفیع در آن ها دچار تحول اساسی گردد و سپس مقوله های توجه به مشتری، مشارکت کارکنان و وضعیت رهبری نیز تقویت شوند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها