همایش ، رویداد ، ژورنال
اینستاگرام تی پی بین
حوزه های تحت پوشش رویداد
  • زایمان در آب و تاثیرات آن

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/18
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/09/30
    • تعداد بازدید: 256
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زایمان در آب و تاثیرات آن

    مدتی است سالهاست که زایمان در آب به عنوان یکی از روش های غیردارویی، جهت کاهش درد زایمان در نقاط مختلف دنیا انجام می شود و اجرای آن در ایران می تواند گام جدیدی در جهت خوشایند سازی زایمان باشد. هدف از این مقاله، تعیین تأثیر استفاده از حوضچه آب گرم بر شدت درد مرحله فعال زایمان بود. این مقاله از نوع کارآزمایی بالینی با گروه کنترل بود که بر روی114 زن با حاملگی ترم و زایمان اول تا سوم انجام گرفت.

    ٥٢ نفر به صورت داوطلبانه در گروه زایمان در آب و ٦٢ نفر با روش نمونه گیری در دسترس، در گروه کنترل قرار گرفتند. زنان در دو گروه، از شروع فاز فعال زایمان (دیلاتاسیون ٥ - ٤ سانتی متر)، وارد مطالعه شدند و مراقبت های انفرادی دریافت نمودند. زنان گروه زایمان در آب، حداقل به مدت یک ساعت در شروع مطالعه، در مرحله اول زایمان و نیز از شروع مرحله دوم زایمان تا خروج جنین، از حوضچه آب گرم با دمای ٣٩ – 8.36 درجه سانتی گراد استفاده می نمودند. شدت درد در زمان های مختلف در مرحله اول و همچنین در شروع مرحله دوم زایمان با استفاده از خط کش مدرج ١٠ شماره ای اندازه گیری شد. از آزمون تی زوج جهت تعیین تغییرات شدت درد در هر گروه و از آزمون های کای دو، تی مستقل و من ویتنی جهت مقایسه تغییرات شدت درد بین دو گروه استفاده شد.

    سطح معنی دار آماری 0.05 در نظر گرفته شده بود. نتایج نشان داد که شدت درد در ١٥ دقیقه اول، در گروه زایمان در آب، مختصری کاهش یافته و به عبارت بهتر تثبیت شده بود و با گروه کنترل که افزایش پیدا کرده بود، تفاوت داشت  0.009= p در شروع مرحله دوم زایمان نیز، شدت درد در گروه زایمان در آب، به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود 0.0001 > p. بطور کلی، زنان در گروه زایمان در آب، در مرحله فعال زایمان درد کمتری را نسبت به گروه کنترل تجربه کرده بودند، هر چند که بجز ٢ مورد فوق، تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نبود. استفاده از حوضچه آب گرم در طی لیبر و زایمان، با افزایش آرامش مددجو، در تسکین شدت درد زایمان خصوصاً در مراحل اولیه و نیز در شروع مرحله دوم زایمان نقش مؤثری دارد.

    هر چند که اختلاف آماری معنی داری در بسیاری از موارد بین دو گروه مشاهده نشد، ولی کمتر بودن شدت درد در گروه زایمان در آب، از نظر بالینی حائز اهمیت می باشد، چرا که چنانچه بتوان هر چند به صورت جزئی از درد زنان کاسته، می توان تجربه ای خوشایند را برای آنان تضمین نمود و احتمالاً قدم مؤثری در کاهش تعداد سزارین های انتخابی به علت ترس از درد زایمان برداشت.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها