• بهینه سازی روش استخراج ماده آستاگزانتین در برخی از گیاهان آبزی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/12/05
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/01/24
    • تعداد بازدید: 143
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 02171053199

    بهینه سازی روش استخراج ماده آستاگزانتین در برخی از گیاهان آبزی

    آستاگزانتین کتوکاروتنوئید قرمز رنگی است که بعنوان منبع رنگ در صنایع غذایی و دامپروری مصرف شده و به علت فعالیت آنتی اکسیدانی بالا نسبت به سایر آنتی اکسیدانها هم چون ویتامین e و بتاکاروتن در صنایع دارویی و غذایی مورد توجه خاصی قرار گرفته است.

    در این تحقیق مقدار آستاگزانتین موجود در محتویات سلولی چهار گونه جلبکی رویش یافته در حاشیه جنوبی دریای خزر و گیاه آزولا با استفاده از روش استخراج دی متیل سولفوکسید طی یک آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار متفاوت مورد بررسی قرار گرفت.

    میانگین مقدار این ماده به ترتیب در گیاه آزولا  (azolla pinnata) با میزان mg/g 18.6 و در سویه ریز جلبکی (spirulina platensis)  2.84 میلیگرم در هر گرم از ماده خشک محاسبه گردید. در این تحقیق از گونه جلبکی haematococcus pluvialis که در حال حاضر به عنوان معروف ترین منبع آستاگزانتین با مقدار 30.1 mg/g می باشد به عنوان نمونه استاندارد استفاده گردید.

    نتایج حاصل از مقایسات میانگین براساس روش دانکن در سطح احتمال 0.05 نشان دادند که در مقایسه با گونه جلبکی haematococcus pluvialis، گیاه آزولا بدلیل داشتن قابلیت تولید انبوه بیوماس با صرف کمترین هزینه در واحد سطح می تواند به عنوان جایگزین جهت تولید آستاگزانتین در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی به کار گرفته شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها