• بهسازی و مقاوم سازی مساکن روستایی ایران در برابر سوانح طبیعی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1391/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1391/01/01
    • تعداد بازدید: 1299
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    ایران کشوری زلزله خیز است تا آنجا که بطور متوسط هر 2.5 سال، یک زلزله با بزرگی 6.5 ریشتر در آن رخ می دهد. جمعیت قابل توجهی از ایران در روستاها استقرار دارند و نیمی از سکونت گاه های روستایی بر بنیاد معماری بومی و سنتی و به مفهومی گویاتر، معماری روستایی بنا شده است. این وضع، توجه و اقدام شایسته ملی را در رابطه با مقاوم سازی و بهسازی سکونتگاه های روستایی، ضروری می سازد. تجربه نشان داده است که در بازسازی هایی که طی نیم قرن اخیر در زلزله های گذشته، صورت گرفته، دو مساله پیش روی مسئولان و سازندگان این مناطق قرار داشته است:

    1- مساکن روستایی که با  مصالح کم دوام و سازه های نامقاوم ساخته شده اند

    2- بازسازی هایی که اغلب بدون رعایت اصول ساخت و سازهای سنتی و معماری بومی و نیز در تضاد با نظام معیشتی روستاهای آسیب دیده، صورت گرفته است.

    از طرف دیگر، مکرر دیده شده است که روستاییان ساختمان های بازسازی شده با نقشه، مصالح و سازه های جدید و نیز با استحکام و ضد زلزله را ترک کرده و مجددا با مصالح و معماری بومی برای خود خانه سازی کرده اند تا پاسخگوی نیازهای آنها در همه ابعاد باشد. به عنوان مثال می توان به روستاهای رودک و فرسینه اشاره کرد. این مقاله با درس آموزی از بازسازی های گذشته و با آگاهی از وضعیت سازه های سنتی و بومی موجود در اغلب نقاط کشور، بر آن است تا سازه های خشت و گلی را در مورد بحث قرار دهد؛ از این رو، ضمن بیان ویژگی های سکونتگاه های خشت و گلی روستایی، تلاش شده است تا شیوه درست ساخت این سازه ها و همچنین راه های مناسب برای مقاوم سازی و ایمن ساختن آنها در برابر زلزله، مطرح نماید.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها