• استفاده از فن آوری اسمز معکوس (ro) جهت حذف کروم از پساب صنایع آبکاری

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 618
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: کروم از عناصر انتقالی گروه 6 و بیست و یکمین عنصر فراوان در طبیعت است که بطور گسترده ای به دو حالت 3+ و 6+ ظرفیتی وجود دارد. نوع شش ظرفیتی آن بسیار سمی است. صنایع آبکاری سهم بسزایی در ورود کروم به داخل محیط زیست دارند. هدف از انجام این پژوهش تعیین راندمان حذف کروم از پساب صنایع آبکاری با استفاده از فرآیند غشایی اسمز معکوس است. همچنین در این پژوهش شرایط بهینه برای فرآیند غشایی جهت حذف کروم از پساب صنایع آبکاری مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش بررسی: روش انجام تحقیق با توجه به ماهیت آن بر پایه داده های آزمایشگاهی، از نوع مطالعات بنیادی-کاربردی است. در این پژوهش، ابتدا محلول های کروم با غلظت های 5، 10، 15 و 20 میلی گرم در لیتر ساخته شد و از غشای اسمز معکوس با مدول مارپیچی مدل 2521te ساخت شرکت csm کره عبور داده شد. در این مرحله، تاثیر فشار عملیاتی، غلظت ورودی، دما و ph روی کارایی حذف کروم در هر غلظت، مورد بررسی قرار گرفته و تعیین شد.

    یافته ها: نتایج حاصل از آزمایشات و اندازه گیری ها نشان داد که شرایط بهیه سیستم در محدود فشار (α=0.01)200psi، غلظت 10g/l(α=0.05). دما در محدوده ph,.(α=0.05)25'c در محدوده 7-6 می باشد.

     نتیجه گیری: راندمان حذف کروم از پساب صنایع آبکاری در شرایط بهینه عملکرد سیستم تا بیش از 99 درصد اندازه گرفته شد. با مقایسه روش اسمز معکوس با سایر روش ها، چنین به نظر می رسد که راندمان حذف توسط این روش مناسب است و می تواند در مقیاس میدانی بعنوان یک گزینه موثر بکار گرفته شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم