• بررسی اثرات عصاره الکلی هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موش های صحرایی دیابتی نر

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 894
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: دیابت ملیتوس یکی از شایع ترین اختلالات آندوکرینی است که منجر به هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی می شود. بر اساس پیش بینی های به عمل آمده، شیوع آن در جامعه انسانی در آینده افزایش خواهد بافت. در این تحقیق اثرات عصاره هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موش های صحرایی دیابتی نر مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار هر یک با وزن تقریبی 250-240 گرم به چهار گروه: کنترل، دیابتی (چیزی دریافت نکردند)، کنترل تیمار شده و  دیابتی تیمار شده با عصاره هسته خرما تقسیم شدند. برای دیابتی کردن حیوانات، داروی استرپتوزتوسین به مقدار 60 mg/kg به صورت داخل صفاقی تزریق شد. گروه های تیمار شده روزانه 0.5 mg/kg عصاره هسته خرما به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. 14 روز بعد، از همه گروه ها نمونه خونی گرفته شد و میزان گلوکز و چربی خون اندازه گیری گردید.

    یافته ها: غلظت گلوکز، کلسترول و ldl در گروه دیابتی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (p<0.05). در حالی که سطوح آنها در گروه های دیابتی تیمار شده در مقایسه با گروه دیابتی کاهش معنی داری نشان داد. علاوه بر این، میزان hdl سرم در گروه های دیابتی و دیابتی تیمار شده در مقایسه با گروه های کنترل و کنترل تیمار شده کاهش معنی داری را نشان داد (p<0.05). اما غلظت تری گلیسرید بین گروه های مختلف تفاوت معنی داری نشان نداد. 

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها